Átlagosnál magasabb háttérsugárzás okozhat emésztési problémákat, bél gyulladást?
Sziasztok! Átlagosnál magasabb, de még normál tartományban lévő háttérsugárzás (0.25-0.30 mikrosievert) okozhat gyulladásos tüneteket?
Kb. Fél éve régi építésű lakásban lakok, ahol magasabb a háttérsugárzás, azóta emésztési, bélgyulladás szerű tüneteim vannak, elképzelhető, hogy emiatt?
Nem pszichés szerintem, mert már több mint 4 hónapja nem foglalkoztam sugárzással.. és sajnos akkor is vannak tünetek.. olyan érzésem van sokszor reggelente a. Wcn, mint amikor egy marék erospaprikát megeszek :S
Hajhullás stb. "még" nincs
Egy napi természetes és külső forrásból származó háttérsugárzás Magyarországon összesen 0,01 milliSv. Ez a normális, és efölött számolják a többletterhelést.
A mikro ennek az ezredrésze, te pedig az 0,01-nek a 0,00025 (25 tízezredéről) részéről írsz. Ez nem átlagosnál magasabb sugárzás, hanem az átlag 0,00025%-a. Ha szerinted ettől a különbségtől van emésztési problémád, meg majd hajhullásod, meg "Csernobil" kulcsszavad, akkor sajnos nem vagy normális.
Ha a problémádnak van is fizikai oka, az nem a háttérsugárzás.
Ahhoz ez túl kevés.
Más okot kell keresni.
Kémiait, biológiait.
Egészségre káros vegyi anyagok, esetleg valamilyen fertőzés.
"Szakosodott orvost kéne megkérdezni, csak nem tudom ki ért hozzá"
Körzetihez elbattyogsz, elmondod neki ugyanezt, és ő majd tudni fogja melyik szakorvoshoz küldjön tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!