Sugárzó lakás? Átlagos háttérsugárzástól magasabb érték?
Két héttel ezelőtt vettem egy lakást Ügyvéd előtt aláírtam a vételi szerződést. 6 millió forintot kifizettünk, jelenleg várom a kölcsönt a vételi ár teljes kifizetéséhez.
Tetnap kíváncsiságból méréseket végeztem Geiger Müller mérővel, kiderült, hogy a megszokottnál magasabb háttérsugárzás van a lakásban és a belső udvarban. 1920-as években épült szigetelő anyag lehet az oka.
Mennyire számít folyamatosan 0.23-0.40 uSv/h terhelés károsnak, ritkán 0.65uSv/h?
Ti beköltöznétek egy ilyen lakásba? Az eladó nem tájékoztatott róla.
Az eladó valószínűleg maga sem tudott róla.
A mérésed szerint az átlagosnál 2,5-6* az érték. Biztosan jó az a műszer és jól számoltál?
De.
Nem hiszem, hogy szigetelő anyag az oka. Akkor az udvarban nem mérnél magasabb értéket.
Nincs véletlenül sárga (urándioxiddal) színezett keramit burkolat az udvarban és a lépcsőházban?
az kemény, a csernobili 10km zónában mutatott ilyen ertékeket a műszer, tavaly voltunk. kint az utcán mit mutat a műszer, a rendes 0.10 körülit?
a radon felhalmozódás miatt egyébként is rendszeresen szellőztetni kell.
Én most éppen 112 nSv/h természetes hátteret mérek a házfalon. És 129-re van állítva a riasztás. Tehát a 0,13 uSv/h értéket találtam túl magasnak, amikor annó beállítottam. Én felderíteném, mi okozza a nálad mérhető értéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!