Milyen matematikai problémák léteznek?
Szia!
Azért emeltem ki, mert úgy látom, hogy a beszélgetés kimerült abban, hogy valaki belinkelt egy listát. Én ezt a listát ismerem, ennek ellenére érdekelne, hogy a bizonyításuk miben ugrasztaná előre a tudományt. Most vagy senkit nem érdekel ez vagy ezek szerint ide nem járnak tudósok, hogy ebből szakmai beszélgetés alakuljon ki. :\
"a bizonyításuk miben ugrasztaná előre a tudományt"
Erre tételesen nehéz válaszolni, általában közvetett a hatásuk, pl. a tétel megjelenne egy másikban, amire alapulna egy harmadik, ami megalapozna egy kísérleti tervet, ami lehetővé tesz egy új technológiát. Azt érdemes megnézni, hogy a ma fontosnak számító tételek bizonyításai milyen korábbi bizonyításokra hivatkoznak, amik ugyancsak milyenekre, stb., és a sor végén talán semmiségnek tűnő kis tételecskék szerepelnek.
Hát alkalmazott tudományban lenne egy fontos is, már ha azóta nem oldották meg. A teljesen amorf alakzatok területét még nem tudják kiszámolni, nem tudom mennyire szakmai ahogy írtam, de értve itt egy nokedli sziluettjére.
Ez nagyon sok területen hasznos lenne. Jelenleg egyenesekre vagy más mértani idomokra kell lebontani a szabálytalan alakzatokat a területszámításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!