Hogyan tudnám növelni a kitartásomat matematikai problémák megoldása közben?
Reál szakra járok egyetemen, középiskolában végig ötöseim voltak reál tárgyakból, viszont kiderült, hogy ez nem adott jó alapokat, plusz négyből két évet szinte végig kórházban vagy betegen töltöttem, szóval komoly hiányosságaim vannak.
Az egyetemen kettesekkel csúsztam át félévkor, mert nem tanultam év közben, mert mindig, mikor leültem gyakorolni, teljesen rástresszeltem, ha azonnal nem jutott eszembe a megoldás, feladtam, és bebeszéltem magamnak, hogy ez nekem nem fog menni, túl buta és tehetségtelen vagyok hozzá.
Ősszel emeltezni fogok matekból, mert újra szeretném kezdeni a szakot, csak máshol, mivel úgy érzem, ezzel a tudással kb egy félév múlva ki fogok bukni. (jelenleg passzív féléven vagyok). A baj az, hogy nem tudok gyakorolni, folyton feladom, és azt se tudom, hol kezdjem.
Valakinek van hasonló tapasztalata?
Köszönöm a válaszokat!
Valóban meg kell érteni, na meg gondolkozni, ezt tudom, és így is szoktam elindulni, csak mindig akkora nyomást helyezek magamra, hogy ezt meg kéne tudnom csinálni, hogy végül teljesen elbizonytalanodok magamban, és abbahagyom. Na de ezentúl meg fogok próbálni ezen változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!