Miert van az, hogy a "tudosok" hetekig tudnak beszelni roppant meggyozoen a vilagurrol, holott csak 6 holdraszallas tortent, es van egy tavcso amivel lehet kukkolni vilagito pottyoket?
"Csak nem arrol van szo hogy vannak szerkezetek "en azt mondtam tavcso az egyszeruseg kedveert" amivel tudunk nezelodni, es talalgatni mi is lehet ott olyan marha messze?"
A linkjeimből tényleg csak ennyi jött le?
Akkor tehetetlen vagyok.
Én spec nem értek hozzá, milyen ágyásszélességgel kell ültetni, locsolni, hogyan kell kapálni a répát, hogy a legjobb termést hozza. Igazán azt sem tudom, miért jobb ez a háztáji, mint a bolti.
De nem is állok neki kritizálni, hogy a hülye szomszéd mindennap csak fejen áll a kertben pár xaros répáért.
Az emberek mindenhol hajlamosak azt hinni, hogy csak az a nagy tudást igénylő, értékes munka, amit ők csinálnak, mindenki más csak xarakodik valamivel.
Csak az a különbség, hogy normálisabb időkben - mondjuk a felvilágosodás korában - MEGBECSÜLTÉK a tudósokat!
Mert az átlagember ugyan akkor is nehezen értette, hogy mit csinálnak, de legalább azt tudta, hogy sokat dolgoznak, és fontos a munkájuk!
#25:
De akkoriban átláthatóbb, emberközelibb is volt még a tudomány.
És tutira akkor is voltak ,akik úgy gondolkodtak, mint a mai rossz trend.
Lásd géprombolók, a vasútépítés ellen tiltakozók stb.
Nem hiszem, hogy minden a konzervativizmusra fogható.
Nyilván akkor is voltak ilyenek.
De az ÁLTALÁNOS a megbecsülés volt. A tudósokat - de még inkább a tudományt.
Ma a tudományt nagyon sokan lenézik, mintha semmit se jelentene.
Viszonyítási alap híján em tudom cáfolni vagy megerősíteni.
Lehet, hogy most sem rosszabb az arány, csak a hülyék hangosabbak és ettől rossz arányt látunk.
"csak a hülyék hangosabbak"
Ez igaz.
De sajnos többen is vannak, és ez nem is véletlen. Részben tudatos nevelés, mert a hülye könnyebben irányítható.
Viszont amit még mindig nem értesz, az a tudomány általános helyzete. Régen ez MEGBECSÜLT volt, mert az emberek 99%-a, a tényleges elmebetegek kivételével, tudta, hogy ez mennyire fontos.
Ma meg divat a tudomány cikizése, a nemtudás dicsőítése, tehát SOKAN csinálják. Ez részben visszavezethető az előzőre: dicsőség butának lenni. Csak aztán egy olyan hatása van - lesz -, hogy a tudomány egyszer csak légüres térben találja magát, ahonnan nincs út előre, csak lefelé. Itt fog megbukni a társadalmunk.
A tudománynak már most kevés pénze van, mert pénz max. az Iphone fejlesztésére jön könnyen, hiszen annak van értéke. Most csökkentik mindenhol az alapkutatásokra adott pénzt, mert az - szerintük - értéktelen.
A következő az lesz, amikor már nem lesz a tudósoknak utánpótlása, hiszen az iskolában a "strébert", aki tele van négyesekkel, netán ötösökkel, azt elverik a diáktársai.
Cikizni már ma is cikizik, úgyhogy már ma csökken a tudósok utánpótlása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!