Készítettem egy ilyen szerkentyüt, abból a célból, hogy kisérletezés közben, ne a házban levő biztosítékot vágja le a túláram. Vajon jól kötöttem be?
Fázist és a nullát úgy kötöttem, ahogy mutatja a bíztosítékon a jel(N), amikor bedugom a dugaljba ügyelek, hogy megfelelő pozicióba tegyem(Fázis, Null).A tegnap rákötöttem három hősugárzót. ami összesen 18 ampert vett fe,és mégsem csapott le a bíztosíték.Igaz csdak kb 10 másodpercig hagytam.Úgy tudom a bíztosítékon a C , azt jelenti hogy 16 ampert bír meg.Akkor hogy hogy bírta a 18 ampert is?
Így néz ki
Én csak azt nem értem, milyen ismereteket akarsz szerezni, amihez 10+ amperek kellenek hálózati feszültségen.
Ahogy korábban már írtam, nem csak a saját életedet és biztonságodat veszélyezteted. Akár elfogadod, akár nem, így van.
"Ha netalán a mostani munkahelyem megszünik ,( ami teljesen más ágazat mint a villamosság), akkor a villamossággal szeretnék foglalkozni,háztartási gépeket javítani ,motorokat javítani, összeszerelni,stb"
Akkor szépen el kell végezni egy átképző tanfolyamot, szakvizsgát erre a célra, nem netről próbálni hiányossága miatt életveszélyes ismereteket összeszedni.
Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni, hogy ez életveszélyes próbálkozás.
Kérdező: SELV/PELV a kulcsszó.
De ez továbbra sem az a szakma amit meg lehet tanulni netről. És amint látszik, borzalmas mértékig hiányzik neked az összes alapfogalom. Iratkozz be egy tanfolyamra. Vannak levelező rendszerű tanfolyamok amiket munka mellett akár hétvégenként is el lehet végezni. Felfogtad már, hogy ön és közveszélyes amit csinálsz? És mindenki aki "jobb szándékkal segít" büncselekményt követ el.
Kidobtad az általános iskolás fizika könyveidet? Abban már van szó olyan fogalmakról a villamossággal kapcsolatban, ami itt neked nem megy. Javaslom, indulj el a következő úton:
általános iskolai fizika villamosságtan része
középiskolai fizika villamosságtan része
elektrotechnika/villamosságtan című könyvek
ÉS EUZEKUTÁN már fel tudod mérni, milyen szakirodalmat kell elolvasnod ahhoz, hogy a tegnapelőtti gondolataid elméleti hátterét értsed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!