Készítettem egy ilyen szerkentyüt, abból a célból, hogy kisérletezés közben, ne a házban levő biztosítékot vágja le a túláram. Vajon jól kötöttem be?
Fázist és a nullát úgy kötöttem, ahogy mutatja a bíztosítékon a jel(N), amikor bedugom a dugaljba ügyelek, hogy megfelelő pozicióba tegyem(Fázis, Null).A tegnap rákötöttem három hősugárzót. ami összesen 18 ampert vett fe,és mégsem csapott le a bíztosíték.Igaz csdak kb 10 másodpercig hagytam.Úgy tudom a bíztosítékon a C , azt jelenti hogy 16 ampert bír meg.Akkor hogy hogy bírta a 18 ampert is?
Így néz ki
Hibajavítás :
Igaz csak kb 10 másodpercig hagytam.Úgy tudom a bíztosítékon a C16 , azt jelenti hogy 16 ampert bír meg.
A C azt jelenti hogy lassú kioldású, ezért is birta el neked pár másodpercdig a 18A-t.
Hossszútávon viszont nem fog átengedni 18-t.
Egy előző kérdésedre adott válaszom:
"Na kedves kérdező, úgy gondolom ez az a pont, amikor mindenki számára világossá vált, hogy semmit nem értettél meg az előzőekből és minden további segítség csak egy halálos áramütés felé terelget téged. Ilyen formán részemről befejezettnek tekintem a kérdéseid megválaszolását a későbbiekben, illetve erre kérem a többi válaszolót is!"
"A C azt jelenti hogy lassú kioldású, ezért is birta el neked pár másodpercig a 18A-t."
Bocs, ez annyira nem precíz, mint kéne, a névlegesnél nagyobbat bírnak el, például a B jelleggörbés vizsgálati követelménye az, hogy 1,13 névlegesnél 1 órán belül ne oldjon ki. Az 1 óra meg azért eléggé hosszú táv.
Kérdés, hogy a fali vezetékezés meg a konnektor hogy viseli ezt a plusz 2 ampert.
És most elgondolkodtam, hogy a ház adott falbéli vezetékre menő biztosítéka milyen. Ha ott 16 amperes vonal van, elgondolkodtató, hogy annak a biztije, kismegszakítója miért nem oldott le. A ház kapcsolódobozában is c-s lusta olvadóbiztik vagy megszakítók ülnek? Neadjisten 16 amperes otthoni hálózatra nagyobb megszakítók vannak betéve?
Mondjuk húszasok?
Ha az a kérdező vagy, aki korábbi kérdésekben állítja, hogy csak elméletben teszi meg a hajmeresztő kísérlet-ötleteit és ezren próbálják, hiába, lebeszélni a hiányos tudással életveszélyes kísérletezgetésről, akkor itt a bizonyíték, hogy de, igenis "élesben" megy a kísérletezgetés.
Innentől minden lebeszélésen kívüli segítség kimeríti a gondatlan veszélyeztetésben való részvétel fogalmát.
Úgy látom, nincs más megoldás, valakinek rád kéne kötnie két boxkesztyűt és úgy hátrakötni a kezed, plusz még egy műanyag szájkosár áramvezető megnyalása ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!