Szerintetek fent fog maradni az otthoni főzés népszerűsége, vagy inkább az előregyártott kaják lesznek a népszerűek?
Ez az élelmiszeripar marketingjétől is függ. Elég nagy pénzek vannak a félkész, instant, meg hasonló kaják mögött. Pl. a fokhagymát senki nem reklámozza, de a hű-de-finom vadonatúj márkás fokhagymaport igen. Hiába tudjuk, hogy fokhagymát is lehet kapni, talán még olcsóbban is, de sokan nem szeretik pucolni, vagdosni... és a reklámok ezt sulykolják, hogy milyen gáz piaci zöldséggel főzni. A nagy multik azt ígérik, hogy egyszerűbbé, gyorsabbá teszik az otthoni főzést, miközben pont leszoktatnak a főzésről. Ezt követeli meg a piac és a profit, és a többség bedől ennek. Sajnos egyre kevesebb ideje van egy háziasszonynak főzőcskézni, mindenki keresi az egyszerűbb, gyorsabb megoldásokat. A reklámok pedig hatással vannak ránk, legalábbis a többségre. (Ha vízlágyító, akkor mi jut eszünkbe? Pedig harmad annyiért is van kb. ugyanolyan. :))
2030 nincs olyan messze, addig még nagy változás nem lesz, de a világ olyan irányba halad, hogy minél jobban eltartsuk a multi cégeket. Mondjuk remélem tévedek.
Amíg romlott húst árulnak a városi Spar-ban, addig éljen a Meki...
Amúgy sokkal jobban szeretek főzni, mint készételt venni, csak mikor a városban vagyok, gyakran igen rossz minőségű termékekhez jutok, ráadásul nem is olyan olcsón.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!