A cicákra nézve hány fokig biztonságos őket kint "tárolni"?
Nem az a kérdés mit bírnak ki, hanem ha szeretjük őket, és mellesleg emberségből is, próbáljunk nekik minél jobb, melegebb helyet biztosítani, mert mi emberek is sok mindent "kibírunk", de nem mind esik jól, sőt!Kibírod ha tökre hasogat a fejed, nem halsz bele, de szenvedsz tőle. Hát ők is kibírják a hideget, de azért szenvednek is rendesen tőle.Csak nem mondják el. Az ember meg a lelkiismeretét azzal nyugtatja meg, hogy ugyan már, ....amiket írtatok, olyanokkal.Az enyémek fűtött melléképületbe bejárnak, van rajta egy cicaajtó/lehet kapni/de leszereltem róla a lengőrészt, helyette egy rongy van, amin nem félnek átbújni.Bent régi heverő, rossz fotel, dobozok kibélelve, stb.Eldönthetik: melegbe vagy hidegbe. Ha megfagytak, irány a meleg.És ha hiszitek, ha nem, télen legtöbbet bent vannak, néha jönnek ki, sőt a radiátor tök forró, de felfekszenek rá, úgy szeretik a meleget ők is.Én már aludtam úgy hogy nem mínusz fok volt mint nekik, hanem plusz 10 fok a szobában, 2 paplan, pléd-és egész éjjel forogtam, alig aludtam úgy fáztam. Szar érzés.Nem sokból tart neki is csinálni valami kellemes helyet.
Én egy kóbor cicának azt csináltam, egy pici kutyaház, ajtóra függöny, bele autóba való fűthető üléshuzatot terítettem.Vejem valami szerkezettel összekötötte, úgy dugta konnektorba, gondolom ami az áramot átalakította kevesebb voltra? / most hülyeséget írtam biztos, de ő csinálta, nem értek hozzá/.Megmértem, kb.10 fok volt bent neki, imádta szegényke.
Én a véleményemet nem mások véleményeiből szedegettem össze, hanem tapasztalatból, jó sok macsek tartása által.
Amúgy persze van elvadult macska, ami max.eszik, és nem szelídíthető, de nekem már ilyen elvadult macskám is volt, van is jó néhány, amelyiket befogni is nehéz volt, de szeretettel, jó bánásmóddal totál szelídek lettek.
Szerintem csak az írjon véleményt, aki csinálja a dolgokat, nem aki olvas róla!
Óóóó, Istenem, egészen az utolsó két hozzászólásig élvezettel olvastam és tanultam a válaszaitokból - de aztán "egymásnak estetek", pedig számomra teljesen elfogadható mindkettőtök írása.
Ne ugorjunk már össze folyton minden dolgon- olyan rossz, hogy lassan már a legártatlanabb kérdésnél is egymás bántása lesz a vége :-( "Szeressük egymást gyerekek" :-)
De tényleg... Mindkettőtök jót írt - számomra egyik nézet nem zárja ki a másikat - mindkettő elfogadható...
# 14/16 - nek!
26 éve vannak macskáim (néhány már az örök mezőkön vadászik) legalább kettő, de időnként három is akadt belőle itthon. A jelenlegi legidősebb 16 éves. Az, hogy én egy kicsit hozzáolvasok és utána nézek dolgoknak csak árnyalja a képet és néhány vaskos tévhittől is megóv. Egyébként nem akarok én senkit sem bántani, csak leírom a véleményem. És tisztelem másikét. A Tiedet is.
Bármeddig.
Télállóak.
Mi mindig kint "tároljuk" őket.
Kutya bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!