Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen színe van a neutroncsil...

Milyen színe van a neutroncsillagnak? És miért pont olyan?

Figyelt kérdés

Amilyen színe van a neutroncsillagnak, olyan színe van a neutronnak is? Azaz egy marék neutron pont olyan színű lenne, mint maga a neutroncsillag?

Illetve ha a neutron önmagában sokáig nem életképes (felbomlik, összeáll valamivel), akkor hogyan alkothat egy egész csillagot csak színtiszta neutron? Hogyhogy nem esnek szét az őket alkotó neutronok?

2016. máj. 11. 20:00
1 2
 11/16 Wadmalac ***** válasza:

"a neutroncsillag feketetestnek minősül?"

szerintem nem. Legalábbis nincs rá ok, amiért ne verődne vissza 100%-ban a beeső fény.

2016. máj. 13. 09:31
 12/16 Wadmalac ***** válasza:
Mondjuk azt nem tudom, hogy a hatalmas gravitáció tértorzulása mennyire befolyásolja a beeső mondjuk teljes spektrumot, mire visszaverődik.
2016. máj. 13. 09:33
 13/16 anonim ***** válasza:
nem erre céloztam, hanem a fénye, mint saját fényforrás feketetest sugárzásból ered (ami nem csak a tökéletes feketetestnek van)
2016. máj. 13. 10:07
 14/16 A kérdező kommentje:
36%-os, ezt most nem értem. a fekete test azt jelenti, hogy nem sugároz ki fényt, mert sajátja nincs, és ami ráérkezik, azt nem veri vissza, hanem teljes mértékben elnyeli. a neutroncsillag pont, hogy ellenkezőleg viselkedik. szinte minden fényt visszaver, és ehhez jön még a saját fénye, amit esetleg kibocsát.
2016. máj. 13. 14:38
 15/16 Wadmalac ***** válasza:

Hát biz' a fizikai értelemben vett feketetestnek infrasugárzása sincs.

A neutroncsillag sugárzási spektrumát viszont én nem merném saccolni.

2016. máj. 13. 15:01
 16/16 anonim ***** válasza:
A feketetest pont hogy hőmérsékleti sugárzást bocsát ki, tehát attól függ a színe és a fényereje, hogy hány fokos. Nagyon jó közelítéssel a Nap is egy feketetest.
2016. máj. 13. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!