Ha egy teában van X mennyiségű C-vitamin, és 5 percig főzöm 100 fokon, akkor ez alatt az 5 perc alatt az X mennyiségű C-vitaminból mennyi marad?










Mondjuk amit úgy reklámoznak, hogy van benne. Hogy tényleg van-e benne? Gondolom igen. De ez mindegy is, mert úgyis csavarok bele citromot. És akkor már van benne. tehát a kérdés még mindig fennáll:
Ha egy teában van X mennyiségű C-vitamin, és 5 percig főzöm 100 fokon, akkor ez alatt az 5 perc alatt az X mennyiségű C-vitaminból mennyi marad?
Az előző hozzászólást az elsőnek szántam, ezt most a másodiknak:
Lehet hogy igazad van, de tudományos oldalon olvastam (még régebben), hogy ha nem is teljese, de egy része elbomlik a C-vitaminnak főzés közben. Egy része. És én erre a részére vagyok kíváncsi.
Hogy melyik volt ez a tudományos oldal, már nem tudom. De mindegy is, mert itt a GYK-n is olvastam már egy régebbi kérdésnél erről. De hogy arányában mennyi bomlik el, azt még nem tudom, ezért tettem fel a kérdést. De mindenesetre megnyugtató, hogy a nagy része megmarad. A Coldrexről pedig nem tudok semmit, ugyanis még soha nem használtam.










@5
Hogyan lehet megkülönböztetni a mesterséges C-vitamint a természetestől? Egyszer csak megváltoznak a fizika törvényei, és valami teljesen más, normális esetben instabil formációt vesz fel a molekula csak mert egy gyárból jött nem egy növényből? Vagy fordítva? A C-vitamin az C-vitamin, nincs belőle két fajta.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!