Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Egy mágnes tönkremehet?

Egy mágnes tönkremehet?

Figyelt kérdés
Úgy értem elveszítheti a mágnesességét egy bizonyos idő után?

2015. aug. 5. 10:07
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Látom elég komoly beszélgetés alakult ki. Ezt nem gondoltam volna. Mindenkinek köszönöm a választ.

Elmondom miért kérdeztem:

[link]

Elképzelhető, hogy a középső mágnes egy picit lengjen, vagy legalábbis rezonálni tudjon valamelyest?

Nem feltétlenül kell azonos erőségű mágneseket választanunk.

2015. aug. 8. 18:56
 32/35 A kérdező kommentje:
*erősségű
2015. aug. 8. 18:57
 33/35 anonim válasza:

Ha munkavégzés során a mágnes veszít erejéből (ahogy írjátok), akkor a Föld mágnesessége is elveszett volna, nagyon régen olvastam arról, hogy olyan szerepe van, hogy bizonyos káros részecskéket kiolt a Napsugárzásban, most nem tudom visszaidézni, de ez egy folyamatos munkavégzés...

Mondjuk az igaz, hogy mindig változik a mágneses erőtér, kicsit mozog, meg valami megcserélődésről is beszélnek, hogy a pólusok meg fognak fordulni...

2015. aug. 8. 19:36
 34/35 anonim ***** válasza:

"Elképzelhető, hogy a középső mágnes egy picit lengjen, vagy legalábbis rezonálni tudjon valamelyest?

Nem feltétlenül kell azonos erőségű mágneseket választanunk."

Persze, hogy nem kell azonos erősségű két mágnes. Az eredő számít úgyis. Természetesen elképzelhető, hogy rezgőmozgást végez a fölfüggesztett mágnes, ahogy a rugóra akasztott golyó is, ugyanaz az eset gyakorlatilag!

2015. aug. 8. 21:04
 35/35 anonim ***** válasza:

"Ha munkavégzés során a mágnes veszít erejéből (ahogy írjátok), akkor a Föld mágnesessége is elveszett volna, nagyon régen olvastam arról, hogy olyan szerepe van, hogy bizonyos káros részecskéket kiolt a Napsugárzásban, most nem tudom visszaidézni, de ez egy folyamatos munkavégzés... "

Nem azért veszít, a többség pont nem azt írta. Egy kis villanymotor fél perc alatt többszöröse munkát végez, mint amekkora energiája permanens mágnesei mezejének van. :D

Egyéb okok miatt veszít valóban.

A Föld mágneses mezejét makroszkópikus köráramok okozzák, az egy másik sztori, mint a ferromágneses anyagok, de végülis van igazad.

2015. aug. 8. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!