Van ertelme a magas szintu matematikanak?
Reggelit keszitettem es egy megolvadt zsircsepp maradt a kezemen amit egy papirzsebkendore cseppentettem. Megfeledkeztem rola, kesobb ugy ugy fel ora mulva meglattam a papirzsebkendot es az egy paranyi zsircsepp teljesen szetterult rajta beszivodott minden zugba es egy nagy sugaru kort kormalt a zsebkendon. Gondoltam magamban, hogy errol valaki biztosan tudna oldalakat irni a zsirfolt terjedeserol, bizonyitasokkal, amit senki se ertene csak az aki kitalalta illetve akik tobb orat szentelnek a megertesere...
Ez elgondolkodtatott, ugyanis a szamok vegtelenek, vegtelen sok kombinacioval vegtelen sok kapcsolatot lehet kialakitani amire torvenyeket fel lehet allitani, lemmakat, stb... es ez egy soha veget nem ero folyamat, mindig van egy szint feljebb es megegy es megegy szint.... van ertelme erre aldozni egy eletet??
"van ertelme erre aldozni egy eletet??"
Miért, több értelme van, mint regényeket írni kitalált szereplőkről, kitalált eseményekről. Több értelme van, mint annak, hogy tudatlan embereket csapjon be azzal, hogy pénzért cserébe 200 km-ről energiát küld nekik. Több értelme van, mint motorversenyekre, autóversenyekre járni, extrém sportokat űzni, hiszen abban végzetes sérüléseket is lehet szenvedni. Több értelme van, mint a haverokkal a kocsmában lerészegedni, vagy nézni éjfélkor a tévét, és ordítani, hogy megint nem az én kedvenc focicsapatom győzött. Több értelme van mint lottózni, szerencsejátékokra szórni a pénzt, hiszen a nyerésre nagyon csekély az esélyed.
Úgy gondolom, hogy aki szeret ilyen dolgokon gondolkodni, az had csinálja, legalább ezzel nem árt sem magának, sem másnak, öreg korára is jó gondolkodása és emlékezete lesz, és valami igazán maradandót alkothat, akár egy tudományágat teremthet, amely segítségével egy csomó probléma megoldható a jövőben. Ha nem lettek volna ilyen emberek, akik a "semmin" is eltöprengenek, és akik mindenben a matematikát és fizikát keresik, akkor most nem tartanánk ott, ahol.
"van ertelme erre aldozni egy eletet??"
Maga az élet is ilyen. Van egy fejlődési pályája, egyének, társadalmak szintjén, de ennyi. Ha meg kéne mondani, hogy mi a célja, arra nem tudnék válaszolni.
Amikor meg szokták kérdezni, hogy mi értelme az életnek, akkor olyasmiket szoktak válaszolni, hogy a szeretet, meg az önmegvalósítás.
Ezt had korrigáljam magma, mielőtt nekem támadnak:
"Az elméleti fizika nagyon magas szintű matematika."
...matematikát használ.
Meg egy pelda csak belefutottam. Egy tema, hogyan osszunk (hogyan oszt a CPU) arra kerestem ra:
Es ebben is vannak olyan osztasok amik egy oldalt elfoglalnak, ezeknek a fejlesztesere valaki akar eveket aldozhatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!