Villamosmérnökök! Az egyetemen tanult matekot milyen gyakorlati esetekben használjátok?
Olyan villamosmérnökök válaszát várom, akik pár évet már dolgoztak is ezen a területen (Nem pályakezdők v. még csak tanulják)
Leírnátok konkrét példákkal, hogy az egyetemen tanult felsőbb szintű matematikát milyen konkrét esetekben használjátok munkátok során?
Konkrét esetek/munkák/feladatok melyeket az egyetemi matek nélkül nem tudnátok megoldani.
Laikus vagyok, egyszerűen csak érdekel ez a terület.
Villamos energetika, távközlés, mikroelektronika, stb.
Mos a kérdésre a válasz az, hogy mindennap, amikor a gyakorikérdések.hu-n válaszolnak valamire. :)
Tanulságos az, hogy válaszadók milyen sokfélét értelmeznek bele a kérdésbe. :) Én azokkal vagyok, aki azt hiszi, hogy a matematika egy eszköz, amit szükség esetén problémamegoldásra használ a mérnök. Ez nyilván nincs mindennap.
Egyébként nekem van olyan kollégám, aki 30 évvel végzés után a frissen végzett munkatársakat zavarba hozta matek témákról beszélgetéssel, hiszen ők a vizsgára megtanulták, majd elfelejtették. Nem egyetlen embert ismerek ilyent, akinek elég volt egyszer elmondani valamit.
Ez munkakörönként változó, de én nagyjából az egyetem 3. féléve óta nem integráltam, az meg már 7 éve volt. És az még igen messze van az egyetemi matek csúcsától. Kb. arra jó, hogy ha nem kell pontos érték, közelebbi becslést tudok adni és el tudom dönteni, hihetek-e a kapott értékeknek és mekkora a hiba.
De másra van szüksége egy szerviz vagy üzemmérnöknek és egy fejlesztőmérnöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!