Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy lehet hangrobbanást...

Hogy lehet hangrobbanást gerjeszteni?

Figyelt kérdés
Pl. ha lenne egy 7200rpm-es motor, az ugye 120Hz, akkor feltétlenül hangsebesség felett kéne pörögnie, vagy ha mondjuk 10 hangkeltő lenne, az 1200Hz-nek felelne meg, amiben a 360° vagy m/s meg van 3,33-szor, vagyis 1m/3,33=0,75m/3,14=24cm. Vagyis, ha lenne egy 24cm átmérőjű korong, amin 10 fokonként rúd vagy lemez lenne, és ez 7200rpm-el forogna, akkor kialakulna folyamatos hangrobbanás? Hisz míg az egyik kiadja a hangot, a másik is kiadja a hangot ugyanabban a pillanatban, de már előbb, minthogy a másik odaérne.

2014. júl. 4. 10:34
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Hogy forgassam meg akkora sebességgel? Miért nincs értelme a nyomáskülönbség felgyorsításának? A levegő nem mehet gyorsabban a levegőben a hangnál, ha nagyobb a nyomása? Ostor meg hogy csattog nélkülem időzítve?
2014. júl. 5. 08:46
 32/39 anonim ***** válasza:
Igazából sokkal egyszerűbb ha csapsz egyet ostorral, annak a vége is hangrobban
2014. júl. 5. 08:49
 33/39 anonim ***** válasza:

"Hogy forgassam meg akkora sebességgel?"

Az már a te dolgod.

"Miért nincs értelme a nyomáskülönbség felgyorsításának?"

Mégis, hogyan gyorsítod fel?

Az, hogy megy mögötte egy másik test, ugyanolyan sebességgel - nem gyorsítja fel.

2014. júl. 5. 23:00
 34/39 A kérdező kommentje:

Nem az én dolgom.

Szerintem a lyukba ki-be áramló levegő sebessége nem egyenlő a forgás sebességével, sose céloztam ilyesmire...

Szerintem a nyomáskülönbség nagyságától függ a sebessége, ami függ a mérettől, és a forgási sebességtől.

2014. júl. 6. 06:44
 35/39 anonim ***** válasza:

"Szerintem a lyukba ki-be áramló levegő sebessége nem egyenlő a forgás sebességével"

Az esetedben ennél kisebb - mivel az előző kar már felgyorsította a levegőt.

Kár erőlködni - ebből nem lesz hangrobbanás.

A karikás ostor azért képes előidézni hangrobbanást, mert a vége hangsebesség fölé gyorsul.

2014. júl. 6. 12:56
 36/39 A kérdező kommentje:
Milyen kar?
2014. júl. 6. 13:13
 37/39 Wadmalac ***** válasza:
100%

Sejtem én, mire menne ki a játék, csak nem működik.

Van az a nyomás, aminél a nyomásterjedés magasabb lehet a hangsebességnél. Ennek megfelelően keletkezik is ott hangrobbanás.

Csak ezt akármilyen korongot fabrikálsz, nem fogod összehozni.

Túl nagy nyomás kell hozzá, kicsi helyre kompresszálva.

Persze meg lehet csinálni.

Lőjél pisztollyal, ágyúval, szereld le tőből a kipufogót egy autóról, vagy robbants bombát.

Fifikázhatsz itt azzal a varázskoronggal, de amit el akarsz érni, azt szerintem csak tekintélyes aerodinamikai és akusztikai előtanulmányokkal hozhatod létre.

Nem lehetetlen, csak sokkal egyszerűbben létrehozható ezer más módon.

És ha létre is lehet hozni, még mindig állítom, hogy annak a frekvenciához nem lesz köze, csupán a nyomásviszonyokhoz.

2014. júl. 14. 09:14
 38/39 A kérdező kommentje:
Ha tudnám, hogy kell méretezni, nem kérdezném, de még mindig nem az a lényeg, hogy korong hangrobbanjon, hanem, hogy időzíteni és automatizálni lehessen.
2014. júl. 14. 21:26
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
O S T O R
2014. júl. 14. 22:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!