Hogy lehet hangrobbanást gerjeszteni?
Vedd már le a szemellenződet, mert még mindig tévúton jársz!
EGYETLEN hangkeltő szükséges a hangrobbanáshoz.
EGYETLEN feltételt kell teljesítenie: hangnál gyorsabban kell mennie.
Ennyi, kész.
Hiába van 12 hangkeltőd, ami mind a hangsebesség tizedével megy: ebből így nem lesz hangrobbanás!
>amplitudó
Milyen amplitudó? Körmozgásnál? Te most akkor fogni akarsz egy ventilátort és rázni jobbra-balra, mint a vadállat, hogy rezgés közben átlépje a hangsebességet? :D
Ha körmozgásról van szó, kettő adatra van szükséged:
1. sugár (milyen messze van a "hangkeltő" a forgástengelytől).
2. fordulatszám (remélem, nem kell magyaráznom).
Minden más felesleges, felejtsd el. Legfőképp azt a hülyeséget, hogy hány hangkeltőd van. Tökmidegy.
Utána számolsz kerületi sebességet: (fordulatszám) * 2 * Pi * (sugár). Egyszerű.
Ha a kerületi sebesség meghaladja a ~340 m/s-ot, akkor örvendj, a hangkeltőd (akárhány van belőle egy tengelyen) hangsebességnél gyorsabban haladnak.
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy szopatsz minket?
Szívesen segítek továbbra is, de előbb tudnom kell, hogy mi a helyzet.
Azért vagyok elmebeteg, mert azt állítom, hogy 340m/s = 34000cm/s-al, és mivel egy cm-t írtam, egy Hz meg egy oda-vissza út ezért elosztottam kettővel? Újra mondom, hogy Nem Körre Értettem, de amúgy másodpercenként egy teljes fordulatot miért ne lehetne 1Hz-nek venni?
Vagy esetleg egy vastagabb korong oldalára lyukakat fúrni, és köré fedőket úgy, hogy egyik pozícióba mind nyitva van, másikba mind a fedőknél van, akkor már működhetne frekvenciasokszorozóként, mert ha csak 1 lyuk lenne rajta, egy fordulat alatt csak egyszer, ha már 2 lyuk és 2 fedő, akkor egy fordulat alatt kétszer változik az eltakart, és nyílt állapot, ami forgásnál légnyomás különbséget, vagyis hangot generál. Így ha mondjuk meg lenne a 17kHz a forgás sebességéből, és a lyukak számából, és a nyílt-"zárt" állapot közt létrejönne 1cm-es légoszlop, akkor elvileg lehetne gyorsabb a ki-be áramló levegő a hangnál nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!