Melyik műholddal tapasztaltak gravitációs anomáliákat?
Nem tudom, miről volt szó a filmedben, de...
A középiskolában teljesen OK, hogy a gravitációs kölcsönhatásban részt vevő testeket pontszerűnek tekintjük. A valóságban azonban nem csak, hogy nem pontszerűek, de ráadásul még a tömegeloszlásuk sem teljesen homogén.
Ezek a gravitációs "anomáliák" kicsik ugyan, de fontosak lehetnek akkor, ha pontos pályaszámítást akarunk csinálni, illetve következtetni lehet belőlük az égitest belső szerkezetére. Ez az oka annak, hogy a Hold körüli gravitációs mezőt nemrég alaposan fel is térképezték:
Köszkösz! Jajaja, ismerem én a gravitáció legtöbb furfangját, főiskolán is tanultam fizikát :)
@#7, itt vagyok, válaszolok, létezem! :D Ezt a dilemmát kvantumfizikás elmélkedésekből ismerem, nem az Ősi idegenekből :) De csak a te szemszögödből kérdéses, hogy létezem-e ugyebár, nekem nem kétséges - csak neked kell elfogadnod, hogy lehet, hogy nem léteztem, míg ide nem írtam :P Nekem pedig azt kell elfogadnom, hogy talán te nem létezel :D Háhá, ez még érdekesebb téma is a gravitációnál. :) Jó kis világban élünk.
@#9, köszi, ezt jól átböngészem majd, hátha van benne valami új!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!