Mi az előnye a hátra nyilazott szárnynak a repülőgépen?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 27. 15:27
1/6 anonim válasza:
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi.
Ugy tudom nem nagyon alkalmazzák.
Nem is tudom a harmadik birodalom hagyatékán kivül van e máshol ilyen alkalmazás?
2013. ápr. 27. 20:10
3/6 anonim válasza:
Javítsatok ki ha tévedek, de a repülőgépek majdnem mindegyike hátra nyilazott szárnnyal rendelkezik.
Nem az előre nyilazott szárnyra gondolsz véletlenül?:
4/6 A kérdező kommentje:
nos én ugy tudom a nyil mutatási iránya számit a megfogalmazásban és a mellékelt link ép egy hátra nyilazott szárny merthogy hátrafele mutat a nyil.
de javitsatok ki ha tévedek.
mindenesetre az alkérdésre megvan a válasz máshol is használják ezt a konstrukciót, akár hátra akár előre nyilazás a neve...
köszi
2013. ápr. 28. 07:13
5/6 A kérdező kommentje:
ugy tünik igazad volt ezt nevezik előre nyilazott repülőnek vagy elnéztem valamit vagy ahol elösször olvastam ők irták rosszul. de akkor az előre nyilazásnak mi az előnye?
2013. ápr. 28. 07:16
6/6 anonim válasza:
A mégnagyobb manőverező képesség (főleg az alacsony repülési sebességű tartományokban). Egy videót láttam egyszer egy ilyen gépről. Egy függőlegesen emelkedő helikopter körül spirálisan emelkedett (együtt a helikopterrel) a gép úgy, hogy akár folyamatosan tűz alatt tarthatta volna. Azaz a gép orra folyamatosan közel a helikopter felé mutatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!