Paneloknak mennyi idejük van még hátra? (bövebben lent)
Amelyiket tisztességesen összehegesztették, és azóta levédték a beázásoktól, az sokáig.
Az a gond, hogy amikor majd az első panelház atomjaira hullik szét, akkor pánik lesz, általános káosz - és mellesleg lemegy a panel ára nullára. Pedig onnan kezdve az utolsó még szerintem 100 évig is állhat.
A panelekben a fürdőszobába és a konyhába húzták be (kötelezően) a földet is.
A legjobb, amikor a panelekben minden vezeték szürke és a leglehetetlenebb helyeken vezetik a falban a vezetéket.
Statikailag amúgy 100 év múlva is simán állni fognak, vagy még tovább...
A nyílászárókat és a tömítéseket ki lehet cserélni. A vízvezetékek hozzáférhető helyen vannak (javításhoz/cseréhez). A villany tényleg nagyon szrul van megoldva.
Amúgy én szeretek panelban lakni.
Köszönöm a válaszokat!
És félreértés elkerülése végett én nem várom azt, hogy bármi baj legyen csak én azt olvastam, hoy a vas 50 év mulva gyengülni kezd! Amúgy én egy újépitésű tégla tömb lakásban élek, 6 éves és olyan problémák vannak, hogy penészesednek a hideg falak, kint függöfolyosos a lakásom, és kivül a lámbaburából cseppeg esös, havas idö esetén a viz. (a felső emelet szigetelése alá beszivárog a viz. A vakolat szürke és zöldes ahol érintkezik leginkább az esővel. És a szigetés az hasonló mint a panel... (éltem én is panelben)!
Egy nagyon jó dolog a fütésszámla: 10000ft a Dec, Jan honap és 21-22 fok van mindig a lakásban.
Sok új építésű ház szintén panel. A felhasznált anyagok, a falszerkezetek és a különféle szigetelések között ég és föld a különbség. Új építésű lehet szrabb is, mint a tök átlagos szocreál panel. Egyébként sokszor mostanában olyan sebtében összeraknak egy házat, hogy eldurrannak a csövek, gagyi mindennek az összeszerelési minősége, stb...
02-22 15:46-os hozzászóló voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!