Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehet töriből és idegen...

Hogy lehet töriből és idegen nyelvből ennyi idő alatt, amennyi még hátra van az érettségiig, átnézni az anyagot?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 14:49
 1/8 A kérdező kommentje:
írásbelire értem
2010. ápr. 18. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha a tételeid ki vannak dolgozva, akkor minden egyes nap rászánsz fél órát, hétvégén esetleg egy egészet, és simán megvagy. Ha nincsenek kidolgozva, akkor marad az improvizáció: amit tudsz, beírod, amit nem, ott meg tippelsz.
2010. ápr. 18. 14:53
 3/8 anonim ***** válasza:

Az előző válaszadónak üzemnem, hogy írásbelin nincsenek tételek.

Simán lehetséges, 2 hét hosszú idő. Csak ne légy lusta, elvégre egyszer érettségizel (jobb esetben), majd utána pihizhetsz ;)

Idegen nyelvből érettségire nem lehet úgy tiszta valójában tökéltesen felkészülni. Ha folyamatosan tanultál, sokat gyakoroltatok, akkor menni fog. Max eredeti nyelven nézz egy-két filmet, sorozatot, vagy olvass cikkeket.

A töri már húzósabb, de középszinten még nem olyan gyilkos (főleg ha tanultál is a 4 év alatt...) Nézd át a 4 törikönyvet, szerintem a 9-es könyvre kell a legkevesebb hangsúlyt fektetni. Légy tisztában legalább az alapvető nevekkel, eseményekkel, évszámokkal, ha ezen felül is sikerül valamit megjegyezni, az csak még jobb. És légy kreatív az írásbelin.

2010. ápr. 18. 15:01
 4/8 anonim ***** válasza:
om.huról előző feladatsorokat csinalsz, megtudod mik a hiányosságaid aztán azokat átnézed.
2010. ápr. 18. 15:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Pff pont ez a két tárgy aminek az írásbelijére semmit nem kell, nem is lehet készülni.
2010. ápr. 18. 15:54
 6/8 anonim ***** válasza:

nyelvből nem tudsz sokmindent készülni, ha rendesen tanultál akkor menni fog esetleg pár szabályt át tudsz nézni,

történelemből meg nem sokmindent kell írásbelire adnak forrásokat azokat kell elemezni valamilyen fogalmad van a történelemről az alapján meglehet csinálni atlaszból meg kilehet nézni az évszámokat

2010. ápr. 18. 16:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mondott hülyeséget az első válaszoló, ha a töritételeket átnézed, az sokat segít, ugyanis az írásbelibe mindig fajsúlyoabb témákat szoktak belerakni. Az esszét nem árt, ha gyakorlod és az atlasszal is barátkozz, mert sok dolgot ki lehet belőle hámozni. Egyébként a töri érettségi teljesen esetleges, nagyon nem tudsz rá készülni. Ami a nyelvet illeti, olvass sokat, nézd át az alapvető nyelvtant és nézz filmet, hallgas zenét olyan nyelven. ennyi.
2010. ápr. 25. 20:03
 8/8 anonim válasza:
Én csak ajánlani tudom a mobil internetet telóra.Egy sort nem tanultam és minden sikerült hála az internetnek.:)
2010. ápr. 26. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!