Talan kisse furcsa kerdes, de hogy kezdjek hozza emelt szintu matematika, fizika autodidakta tanulasanak?
Vannak human es vannak real beallitottsagu emberek. En mindig is a ketto kozott mozogtam. Kiskoromban egesz allatos konyveket vagtam be, nagyon jol megy a biosz, mindig is erdekelt a csillagaszat, asvanytan, termeszet. A matekkal se voltak soha gondjaim. Ugyanekkor az egyik legjobb voltam irodalombol, nyelvtanbol is, es nagyon jol mennek a nyelvek. Jelenleg human teruletet tanulok, de sokszor tul elvontnak, feleslegesnek tartom, amit meg kell tanulni. Inkabb a valos, hasznalhato dolgok erdekelnek (a nyelveket annak tartom).
Fo celom az, hogy univerzalis, mindenhez erto polihisztor legyek. A termeszet es a nyelvek vilaga mellett erdekel a pszichologia, a matek, a fizika is. De ezeket nem hivatasszeruen akarom uzni, hanem azt akarom, hogy ezek mint eszkozok alljanak rendelkezesemre a mindennapi eletben. Hogy gond nelkul szamolhassak kamatos kamatot (tudom, ez meg nem emelt szintu matek), roppalyat, hogy belelassak az emberekbe, megertsem oket, es az embertipusokat.
A kerdest most elsosorban a matekrol irtam ki. Szivesen megertenem pl. az integralszamitast, a derivaltat, a komplex szamokat, a matrixokat, de nem jartam emelt matekra soha. A masik, a fizika. Mindig is nagyon kreativ voltam, imadtam barkacsolni. Szeretnem megerteni az aramkorok mukodeset, hogy a minket korulvevo, mindennapi eszkozok hogy mukodnek. Hisz enelkul a tudas nelkul meg egy serult villanykapcsolot vagy kenyerpiritot sem tudok rendbehozni!
Szoval meg lehet ezeket otthon tanulni?
Szia :)
Szerintem ezt a kérdést kifejezetten neked találtam az előbb:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!