Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ismertek matek (tan) könyvet...

Ismertek matek (tan) könyvet amiből jól meg lehet tanulni a végtelen sort és a diferenciaegyenletet?

Figyelt kérdés

Olyan kéne, amiben számolási példa is van esetleg, és egyszerű nyelvezete, részletes magyarázatokkal.

Például ilyen feladatok megoldásához szükséges elméletet tartalmazza : [link]

és itt a "dae" azaz diferenciaegyenlet feladatok : [link]

(BME A1 anyagrész. Thomasban nem szereptelnek ezek.)

2012. dec. 7. 02:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon egyszerű feladatok. Gyakorlaton, előadáson nem magyaráznak semmit? Érdekes. A végtelen sorokhoz Laczkovich Miklós és T. Sós Vera, Analízis II című kitűnő könyvét ajánlanám. A differencia egyenletekhez (igen, kettő f-fel írják) nem tudok könyvet ajánlani, kellett hogy ismertessék a megoldás menetét. Ezek tulajdonképpen lineáris rekurziók. Először homogénné teszed őket, majd egy egyszerű másodfokú egyenletet kell megoldani. Kérd meg a gyakorlatvezetőt, hogy mutasson egy példát. Utána bármelyiket meg kell tudnod oldani.
2012. dec. 7. 21:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Kösz, erről a könyvről nem halottam még. Igazából az egész A1 tárgy anyagát kéne tanulnom, csak erre a két témára nem találtam forrást. Ahogy láttam, ez 600 oldalas, és benne van minden ami kell. Megér 6000 ft-t? (egyetemen nemigen jött át az egész, előadáson úgy magyarázták mintha ismétlés lenne(mivel sokan csak középszinten tanulták a matekot középsuliban), a gyakvezérnek meg kifogtunk egy felsőbbévest aki azt sem tudta mit csinál)
2012. dec. 7. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, érdemes megvenni. Lehet, hogy az első kötetre is szükség lenne, mondjuk úgy 10000 Ft körül lesz a kettő. Szomorú, hogy a gyakorlatvezető nincs tisztában a dolgokkal. Akkor miért vállalja?
2012. dec. 8. 10:47
 4/4 A kérdező kommentje:

nah, akkor ncore megint megspórolt nekem 10k forintot..

kösz a tippet mégegyszer

2012. dec. 8. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!