Információra lenne szükségem. Ősmagyar kultúráról bármi érdekesség. Fontos. (? )
Koleszos vagyok, idén először. Nagyon unatkozom, ezért úgy döntöttem, hogy írok egy könyvet csak úgy magamnak. Sokat gondolkoztam a dolgon, és ara jutottam, hogy mivel szeretem a történelmet valószínűleg egy történelmi regénnyel próbálkoznék. Azt választottam, ami szerintem az egyik legérdekesebb, és amiből a legtöbb tudásom van.
Ez pedig a Honfoglalás és környéke. Esetleg több generáció végig kísérése: Először maga a honfoglalás, utána a kalandozások, majd a vereségek és a kereszténység előre törése.
Van hozzá tapasztalatom valamennyi.:
-Barantáztam
-Íjászkodom, nekem is egy magyar íjam van.
-Elég rendesen utána olvasgattam a dolgoknak, de még nagyon hiányos az ismeretem.
Ha tudtok linket, vagy bármilyen érdekességet, amit tudnom kellene, legyetek szívesek tudatni velem valamilyen formában. Mondom a fő témákat:
-Nevek. Ősmagyar nevek. Esetleg a névadásról valami.(Hanyadik napon, milyen szertartások közepette, tsb.)
-Fegyverek, ruházatok, jurta, háztartási dolgok.
-Vallás
-Szokások.
Pl. nem tudom, hogy a gyerekek milyen játékokkal játszottak, a felnőttek hogyan kezelték őket, ÉS AMI FONTOS :
Hány éves korukban kaptak először lovat?
Szóval mindent. :)Csak magamnak írom, meg esetleg pár embernek megmutatom, ennek ellenére szeretném, ha minél korhűbb lenne.
Bocs, hogy hosszú lett, és előre is nagyon köszönöm a válaszokat. Ha esetleg rossz kategória, azért is bocsánatot kérek.
(ui: Vasárnap este megyek vissza a koleszba, úgyhogy az azután érkező válaszokat csak jövő pénteken tudom megnézni.)
Köszönöm szépen és még várok dolgokat.
Az a baj, hogy olyan alapvető dolgokkal nem vagyok tisztában, mint
-A gyerekek élete, fejlődése, elfoglaltságai
-Kb. meddig éltek
-Mikor mentek férjhez, ill. szültek gyereket
-Hány gyerek volt STB.
Pedig ezek nagyon fontosak lennének egy korhű könyvhöz.
Ajánlom Neked László Gyula Ötven rajz a honfoglalásról c. könyvét, pontos, és hosszú leírások képekkel. (lehet, hogy az ötven számmal van)
Valamint Wass Albert néhány írását:
Hagyaték: Ez inkább a táltos hagyományokat taglalja, minden tényeken alapszik. Tudnod kell, hogy abban a korban, amiről írni készült óriási szerepe volt a táltosoknak, "varázslataiknak".
Vérben és viharban: Attila király utáni korról szól, hűen bemutatva a kort. Sok név, szokás, és az akkori ember mentalitása is megjelenik benne.
Valamint a táltos-daloknak is nézz utána!
Van egy Csillagösvényen c. dvd sorozat, érdemes megnézni, sok anyag van benne az íjászatról, rovásról, a nyelvről (fontos), népszokásokról, harcászatról. (megjegyzem, bár nem vagyok rá büszke, sok helyről letölthető)
Még pár könyv: Makkai Sándor: Magyarok csillaga, Kovács András: Nagy Táltoskönyv, (nagyon ajánlom a következőt) Jókai Mór: A Magyar Nemzet történelme
Remélem, segíthettem, majd még gondolkodom!
Ja, a kész műre nagyon kíváncsi lennék! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!