Mi a véleményetek az Atlantropa-projektről?
Ez egy 1920-as terv a Gibraltár-szoros összeköttetését és egyben vízerőművi kihasználását illetően. Az is a terv része volt, hogy a Földközi-tenger vízszintjét 200 méterrel lejjebb engedik, így további életteret kapna néhány európai állam. (A terv kieszelője a Lebensraum elmélettel szemben, egy békés alternatívának javasolta).
Szóval mit gondoltok róla? Marhaság? Kivitelezhetetlen?
Egyébként itt van leírás angolul:
1920-as években, meg úgy egyáltalán a 20. század nagyobbik felében elég nonszensz lehetett az ötlet, de amúgy nem rossz..
Azt mondjuk, hogy a vízállás 200 métert csökkenjen, szerintem ma sem lehetne megoldani, legfeljebb azt, hogy 200 méterrel növekedjen a partszakasz. Összességében hatalmas területtöbbletet okozna, de egy-egy egységnyi területen nem lenne talán olyan jelentős a hozzáadott terület az egészhez.
Nem tudom, szerintem csak idő kérdése, és elkezdenek megvalósítani valami ilyesmit, valahol a világon, hiszen a népsűrűség már így is aggasztó a föld bizonyos területein...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!