Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi a véleményetek az Atlantrop...

Mi a véleményetek az Atlantropa-projektről?

Figyelt kérdés

Ez egy 1920-as terv a Gibraltár-szoros összeköttetését és egyben vízerőművi kihasználását illetően. Az is a terv része volt, hogy a Földközi-tenger vízszintjét 200 méterrel lejjebb engedik, így további életteret kapna néhány európai állam. (A terv kieszelője a Lebensraum elmélettel szemben, egy békés alternatívának javasolta).

Szóval mit gondoltok róla? Marhaság? Kivitelezhetetlen?

Egyébként itt van leírás angolul:

[link]

2012. jún. 11. 16:55
 1/3 anonim ***** válasza:
53%
Most, amikor minden tengerparti nép attól fosik, hogy globális melegedés van, és emelkedik a tengervíz szintje, én nem hiszem, hogy országrészeket, városokat, embermilliókat lehetne/kellene egy olyan mélyedésbe küldeni, amit csak egy vacak emberépítette gát vélaszt el a világ vizeitől.
2012. jún. 11. 17:37
 2/3 anonim válasza:
76%

1920-as években, meg úgy egyáltalán a 20. század nagyobbik felében elég nonszensz lehetett az ötlet, de amúgy nem rossz..

Azt mondjuk, hogy a vízállás 200 métert csökkenjen, szerintem ma sem lehetne megoldani, legfeljebb azt, hogy 200 méterrel növekedjen a partszakasz. Összességében hatalmas területtöbbletet okozna, de egy-egy egységnyi területen nem lenne talán olyan jelentős a hozzáadott terület az egészhez.

Nem tudom, szerintem csak idő kérdése, és elkezdenek megvalósítani valami ilyesmit, valahol a világon, hiszen a népsűrűség már így is aggasztó a föld bizonyos területein...

2012. jún. 13. 22:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Soha sem fog ilyen megvalósulni. Előbb rúgják fel az antarktiszi egyezményt!
2023. ápr. 1. 23:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!