Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan kell ládamétert számoln...

Hogyan kell ládamétert számolni logisztikában?

Figyelt kérdés
Áru bruttó súlya=82kg, 1köbméter=333kg, 1Ldm=1650kg, kerekítés 50kg-ra, 1 raklap van, áru mérete 80x120x150cm, raklap tetejére másik áru nem rakható.Hogyan kéne fuvardíjat számolni, a ládaméter az a mellékköltségekhez tartozik-e?
2009. jún. 8. 11:41
 1/2 Válasz Vilmos ***** válasza:

Igaz, én nem vagyok se fuvarszervező, se szállítmányozó, de tudtommal az alap a láda alapterülete szorozva a magasságával és súlyával.

Viszont ezek között a fórumkérdések között talán található használható válasz:

[link]

[link]

Meg esetleg még itt van egy témába vágó PDF dokumentum is - szvsz. érdemes belenézni, hátha használható : elib.kkf.hu/edip/D_11204.pdf‎

2013. aug. 24. 13:26
 2/2 anonim válasza:
Ha egy raklapod van ami EUR raklap az 0,4 ládaméternek van számolva, ha csak a fuvarozó cég másként nem számol, de általában 0,4-nek veszik. A felfelé kerekítés értelmében az árud 100 kg. Erre fognak számolni fuvardíjat. Megnézik, melyik a nagyobb a kg-ra számolt díj-e vagy a 0,4X1650 kg. A nagyobb alapján fognak neked árat mondani, tehát a ládaméter az nem költség, hanem a díjköteles tömeg és a díjszámításnak az egyik tényezője. Illetve ha az áru nem halmozható akkor megnézik, hogy az 1 köbméter 333 kg alapján, melyik a legnagyobb díjú a fentiek közül és a legnagyobbat fogják neked mondani, mivel a cél a minél nagyobb profit. Remélem segítettem. Amúgy a kalkuláció kilométerekre van megadva, a ládamétert és a köbmétert is mint látod átszámolják kilóra és a legnagyobb súly alapján mondják meg mennyibe kerül. Kb. ennyi a lényeg, most készülök szállítmányozás - logisztika vizsgára. :)
2014. dec. 18. 19:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!