Egy óra igen intenzív eröltetett kerékpározás után nem, de reggelente ébredéskor hullafáradt vagyok, mi lehet ennek az oka?
- "kényelmetlen az ágyad",
- rosszul alszol valami miatt,
- rossz ütemben kelsz felsz (mélyalvásból),
- nehezen emelkedik a vérnyomásod, vagy alapból alacsony,
stb. :)
Vérnyomásom - vérnyomáscsökkentők szedésének eredményeként -
a normális érték, cirka 130/90 életkorom 60 év.
Nos, lehet, hogy az Egészség témakörben is szerencsét kellene próbálni, ott néha megfordulnak orvosok és hátha tudják, minek a tünete a fáradtságérzet.
(Lehet, hogy marhaságot mondok, de nem lehet depresszió?)
Esetleg masszívan horkolsz, ezért nem tudod kialudni magad.
Ennek érdemes utánanézni, mert agysérülés is lehet belőle.
Körzeti orvos, alváslabor. Már 2-szer volt itt erről szó.
A saját kérdésedben van a válasz!
Egy óra igen INTENZÍV ERŐLTETETT kerékpározás ilyen korban szerinted nem megterhelő a szervezetednek?
Nem a mennyiségre kéne törekedned, inkább a rendszerességre,akkor nem fáradtan ébrednél,hanem frissen.
Este, lefekvés előtt szoktál kerékpározni? Ha igen, akkor az erőltetett, intenzív kerékpározás a ludas. Sajnos, ebben a korban a szervezet már nehezen regenerálódik, ezért a pihentető alvás helyett reggelre jelentkeznek a fáradtság tünetei.
Ha viszont du. akkor más okozhatja ezeket a problémákat.
Én is szoktam kerékpározni, sőt barátnőmmel nyáron kisebb-nagyobb túrákat tettünk a Balaton különböző pontjain,kényelmes tempóban, a táj szépségeit nézve, ami felüdíti a szemet és a lelket.
Mindketten elmúltunk 50 évesek, de mi a kerékpározásban örömünket leljük.
Ha viszont valami terápia kiegészítéseként erőlteted a kerékpározást, akkor panaszaiddal fel kellene keresni egy orvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!