Gyalogsárkányból miért nem csinálnak olyat, aminek a rúdjai teleszkóposak?
Sárkányok? Teleszkópos rúddal? Tisztáznunk kell valamit.
Repüléshez összeszerelt szárny részei 1- árboc
2- taréj 3- belépőél 4- trapézszár 5- szárnyvég tartó 6- Gerinc (főtartó) 7- Kormányrúd 8- sodronyzat 9- merevítő bordák (latnik) 10- flatter zsinórok 11- vitorla 12- kereszttartó 13- szárnytartó 14- lélek 15- felhúzható sodrony
A szárny tartását, sebességét a szárny megfeszítésével azaz hátranyilazásával éred el. A siklóernyőnél viszont maga az átáramló levegő fujja fel, és alakítja ki a "szárny" formát. Teleszkópos szárnyat nem is tudom elképzelni hogyan feszítenél meg?
Igaziból nem is tudom milyen teleszkópra gondolsz. Ez nem egy sátor amit pikkpakk összedobsz, picit laza de ha megázik majd megfeszül. Te is laikus vagy. Magamból kiindulva, gyakorlott segítséggel CX-19 vagy Hazard, vagy bb szárnyat a zsákból, fél óra alatt a gépre rakja 2 ember.
Gyalogszárnyat talán 1 ember is 15-20 perc alatt összerak.
(gyalogszárnyat még nem raktam össze) Nem beszélve a klubb életről. Néhány gyalogsárkányos összejön egy nagyobbacska domb tetején, mindenki összerakja a kis "vackát" (és itt a szót a legjobb értelmében használom) Megbeszélik hogy ki merre stb.. Aztán jót nevetnek egymáson, vagy esetleg egy növendéken aki épp most tanulja a bokorra szállást. Majd repülnek egy pár órácskát,aztán visszafelé ugyan ez. Hidd el te sem vennéd észre azt a röpke 30-40 percet(összesen) amit szereléssel töltesz. Hiszen jó társaságban és jó hangulatban telik. Kérdésedre az egyszerű válasz hogy nincs rá igény, és nem működne úgy mint egy jól megfeszített szárny.
Nos, nem tagadom, hogy laikus vagyok, bár nem vagyok teljesen járatlan a témában.
Igazából nem is a teleszkópos lenne a legjobb szó, valahogy úgy gondoltam, hogy a rudakat szét lehessen csavarozni két részre a közepükön. Így nem lehetne megoldani?
Hogy miért lenne jó? Azért, mert akkor nem 7 méter hosszú lenne a cucc, ami miatt könnyebb lenne szállítani. Úgy tudom, ennek a sportnak épp az az egyik legnagyobb hátránya, hogy olyan helyekre, ahova a siklóernyősök a maguk 15 kilós tatyójukkal eljutnak, a sárkányosok nem, vagy csak nehezen tudnak. Kézben vinni túl hosszú és nehéz, kocsival meg sok erdei utat és ösvényt nem lehet járni.
Egyébként ha sárkányozol, akkor esetleg írhatnék neked e-mailt? Reméltem, hogy egy sárkányos is fog válaszolni és jó lenne, ha kérdezgethetnék valakitől.
Ezt a szárnyat 2 méterre össze tudják csomagolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!