Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?
A feny sebessege 300.000km/s azaz 300 millio meter/s
ES van vakuum, azaz legures ter....
Hogy altalanositsak egy kicsit :
Galaxisok kozotti ter
Nem látom értelmét vitatkozni, univerzális igazságokra leltem a linkek, és a kommentek közt. Visszaadom a diplomám, hiszen rájöttem minden, amit eddig tettem, amin gondolkodtam HIBÁS. továbbmegyek, minden, ami eddig fizikának neveztünk HIBÁS mert rosszul definiáltuk az alapvető hossz mértékegységet. Erre a világ nagy gondolkodói még nem jöttek rá, de hogyan is jöhettek volna, hiszen vajmi keveset konyítanak a világ működéséhez.
VAGY 1-2 gyöpös nethasználó, és itt most már nem a kérdezőre gondolok, csak az általa linkelt források íróira, még mindig nem érti azt, hogy egy konastans-al definiálva valamit.... Lényegtelen, és hosszú is.
Hülyék VOLTAK, VANNAK és LESZNEK./csak egyre többen,és ez bizony az internetnek köszönhető/
Felületes tudás 10x rosszabb mint a nemtudás.
a világűr irtózik a légüres tértől.
olyan, hogy légüres tér, szinte nincs is, max nagyon ritka.
A kérdezővel abban egyet értek, hogy sok itt a degenerált emberke (bár ő máshogy fogalmazott és számomra ő is beletartozik a körbe...).
És van még valami, ami jó kérdés volt... (legfeljebb nem neki) amit híres fizikusok is pedzegettek és pedzegetnek mind a mai napig... hogy vajon állandóak az állandóink és mindig azok is voltak? Elképzelhető-e olyan hatás, aminek hatására megváltozik és amit még nem ismer a tudomány. Száz éve tudjuk, hogy az idő is relatív, de a különféle inerciarendszereket tök jól át tudjuk egymásba számolni Lorentz-transzformációkkal. Így ugye nem gond.
De mi van, ha pl. a gravitáció sem állandó? Vagy inkább bonyolultabban nyilvánul meg, mint ahogy látjuk. Elvégre még a gravitont se találtuk meg, gravitációs hullámokat bizonyossággal még nem tudjuk közvetlenül kimérni és nem nem tudjuk a gravitációt összekapcsolni a többi alapvető kölcsönhatással. Ki tudja... tán egyszer ezáltal oldódik meg a sötét anyag és energia kérdése. Vagy a Pioneer anomáliának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!