Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan, hogy 1 méter?...

Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?

Figyelt kérdés
1 méter az a távolság, amit a fény 1/300 milliomod másodperc alatt tesz meg. a fénysebesség pedig c=300 millio m/s. hogy lehet egy fogalmat önmaga felhasznbálásával meghatározni? Nem is beszélve arról hogy a fény minden anyagban másképp terjed, gondolom itt a klasszikus értelemben vett vákumi sebességre gondol, ami a valóságban nem létezik. Lehet, hogy a fény sebessége végtelen, csupán ezt a természetét nem tudjuk vizsgálni, mivel vákuum nincsen?
2011. jún. 9. 16:23
1 2 3 4 5 6
 51/60 Lehel-Arpad ***** válasza:

A feny sebessege 300.000km/s azaz 300 millio meter/s

ES van vakuum, azaz legures ter....

Hogy altalanositsak egy kicsit :

Galaxisok kozotti ter

2011. jún. 10. 15:55
 52/60 anonim ***** válasza:

Nem látom értelmét vitatkozni, univerzális igazságokra leltem a linkek, és a kommentek közt. Visszaadom a diplomám, hiszen rájöttem minden, amit eddig tettem, amin gondolkodtam HIBÁS. továbbmegyek, minden, ami eddig fizikának neveztünk HIBÁS mert rosszul definiáltuk az alapvető hossz mértékegységet. Erre a világ nagy gondolkodói még nem jöttek rá, de hogyan is jöhettek volna, hiszen vajmi keveset konyítanak a világ működéséhez.

VAGY 1-2 gyöpös nethasználó, és itt most már nem a kérdezőre gondolok, csak az általa linkelt források íróira, még mindig nem érti azt, hogy egy konastans-al definiálva valamit.... Lényegtelen, és hosszú is.

Hülyék VOLTAK, VANNAK és LESZNEK./csak egyre többen,és ez bizony az internetnek köszönhető/

Felületes tudás 10x rosszabb mint a nemtudás.

2011. jún. 10. 18:02
 53/60 anonim ***** válasza:

a világűr irtózik a légüres tértől.

olyan, hogy légüres tér, szinte nincs is, max nagyon ritka.

2011. jún. 10. 18:23
 54/60 anonim ***** válasza:
Sőt, az itt leírt vákuumdefiníció is hibádzik. :D
2011. jún. 11. 14:13
 55/60 anonim ***** válasza:

A kérdezővel abban egyet értek, hogy sok itt a degenerált emberke (bár ő máshogy fogalmazott és számomra ő is beletartozik a körbe...).

És van még valami, ami jó kérdés volt... (legfeljebb nem neki) amit híres fizikusok is pedzegettek és pedzegetnek mind a mai napig... hogy vajon állandóak az állandóink és mindig azok is voltak? Elképzelhető-e olyan hatás, aminek hatására megváltozik és amit még nem ismer a tudomány. Száz éve tudjuk, hogy az idő is relatív, de a különféle inerciarendszereket tök jól át tudjuk egymásba számolni Lorentz-transzformációkkal. Így ugye nem gond.

De mi van, ha pl. a gravitáció sem állandó? Vagy inkább bonyolultabban nyilvánul meg, mint ahogy látjuk. Elvégre még a gravitont se találtuk meg, gravitációs hullámokat bizonyossággal még nem tudjuk közvetlenül kimérni és nem nem tudjuk a gravitációt összekapcsolni a többi alapvető kölcsönhatással. Ki tudja... tán egyszer ezáltal oldódik meg a sötét anyag és energia kérdése. Vagy a Pioneer anomáliának.

2011. jún. 11. 23:05
 56/60 anonim ***** válasza:
pontosítok: a sötét anyag és energia EGY RÉSZÉNEK a kérdése.
2011. jún. 11. 23:13
 57/60 anonim ***** válasza:
A gravitáció nem állandó, szerintem ez ma már tény.
2011. jún. 11. 23:48
 58/60 anonim ***** válasza:
Szerintem a gravitációs állandó beletartozik a fizikai alapállandók közé, ahogy a fénysebesség, a planck állandó, stb...
2011. jún. 12. 17:22
 59/60 anonim ***** válasza:
szerintem már nagyon offolgatunk.
2011. jún. 12. 18:35
 60/60 anonim ***** válasza:
A gravitációs állandó valóban, de maga a gravitáció eltérő az anyagsűrűség miatt eltérő a Föld különböző pontjain. De belátom, ez inkább csak szőrszálhasogatás volt, elnézést érte :)
2011. jún. 12. 19:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!