Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan, hogy 1 méter?...

Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?

Figyelt kérdés
1 méter az a távolság, amit a fény 1/300 milliomod másodperc alatt tesz meg. a fénysebesség pedig c=300 millio m/s. hogy lehet egy fogalmat önmaga felhasznbálásával meghatározni? Nem is beszélve arról hogy a fény minden anyagban másképp terjed, gondolom itt a klasszikus értelemben vett vákumi sebességre gondol, ami a valóságban nem létezik. Lehet, hogy a fény sebessége végtelen, csupán ezt a természetét nem tudjuk vizsgálni, mivel vákuum nincsen?
2011. jún. 9. 16:23
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
Pl. ha megnézed, akkor szerinted a rózsaszín vonal mit jelent? A fény sebességét, a kék pöttyök pedig a mérési eredmények!
2011. jún. 9. 19:10
 12/60 A kérdező kommentje:

őszinténszólva én ennek a cikknek az első mondatát olvastam csak el, de abban a lényeg benne van

the velocity of light has been decreasing exponentially since the creation of the universe.

2011. jún. 9. 19:16
 13/60 anonim ***** válasza:
creation of the universe????!!! Én asszem kiszálltam a témból. Annyi kérdésem lenne, hogy hány éves vagy? 14-16?
2011. jún. 9. 19:17
 14/60 A kérdező kommentje:
nalátod, ez egy nagyon jó ötlet :) fut egy topic nyelvtanulás címen, ha gondolod.. :)
2011. jún. 9. 19:22
 15/60 anonim ***** válasza:
Köszönöm a tippet, de az általánosan elfogadott nézetek szerint az univerzum akkor sem teremtve lett!
2011. jún. 9. 19:27
 16/60 A kérdező kommentje:
szerintem zárhatjuk ezt a kérdést mert már nyelvi problémák felé terelődött a téma, egyébként meg ha google translator-be beírod akkor lehet hogy teremtést, létrehozést vagy valami ilyesmit kapsz de szó szerint én utoljára a rendkívül jól oktatott angol órákon láttam gyerekeket, szóval a kérdést egyből megfordíthatnám és neked szegezhetném, amelyik a kort illeti. de mindegy.
2011. jún. 9. 19:34
 17/60 anonim ***** válasza:
Igazad van, nyelvi problémáim vannak! Sajnos a magyarral is, mert a legutóbbi válaszodban van számomra értelmezhetetlen rész...
2011. jún. 9. 19:37
 18/60 anonim ***** válasza:

ne teológiai oldalon próbálkozz tudományos dolgoknak utána olvasni szerintem.

erős gravitációs mezőben meghajlik a fény, aztán ha úgy veszed, hogy egyenesen mozgott, akkor nyilván más eredményt kapsz, de ezt már egy ideje ismerik...

2011. jún. 9. 19:39
 19/60 anonim ***** válasza:

Itt egyedül vagy kérdező.

Egyrészt nem teológiai oldalakról kéne tudományos ismeretekre szert tenni, hanem elmenni fizika szakra TTK-ra pl.

Másrészt, ez közel 40 évvel ezelőtti elmélet, bizonyítottan hibás teória, közel negyven éve el is vetették. (Észlelhető következményei lennének)

Másrészt a kérdés feltevés témájából, valamint a felületes ismeretekből arra lehet következtetni, fizikai ismereteid nem haladják meg egy átlag érettségivel rendelkező emberét.

A korod nem lényeg, a tudásod ami számít.

De mielőtt itt linkelgetsz legalább olvasd át mit is

"For example, a modest 2-fold decrease in the velocity of light would result in a 4-fold decrease in the amount of matter, or amount of energy in the universe. There is no evidence that any of these kind of changes are occurring in our universe."

De mindegy, vitatkozz tovább, sok értelme úgy sincs, a kérdésre a választ már megkaptad, magad lejárattad.

2011. jún. 9. 20:29
 20/60 A kérdező kommentje:

igen oda megyek, és valóban nem haladja meg jelenlegi fizikai tudásom egy 95%-os érettségisét.

és nem ez volt a célom, nem én kezdtem el flamingezni

2011. jún. 9. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!