Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Létezik olyan, hogy 1 méter?...

Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?

Figyelt kérdés
1 méter az a távolság, amit a fény 1/300 milliomod másodperc alatt tesz meg. a fénysebesség pedig c=300 millio m/s. hogy lehet egy fogalmat önmaga felhasznbálásával meghatározni? Nem is beszélve arról hogy a fény minden anyagban másképp terjed, gondolom itt a klasszikus értelemben vett vákumi sebességre gondol, ami a valóságban nem létezik. Lehet, hogy a fény sebessége végtelen, csupán ezt a természetét nem tudjuk vizsgálni, mivel vákuum nincsen?
2011. jún. 9. 16:23
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:

OMGF Már 10x megírtál, de a csökönyös agyaddal nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy NEM KELL TUDNI MENNYI c MIVEL IDŐT MÉRÜNK!!!!!

Definiálok egy olyan rendszert, ahol c=1 mértékegység nélkül, továbbá felteszem hogy ismert 1s mint mértékegység. Majd eben a rendszerben önkényesen választott IDŐ paraméterrel megadom 1m hosszát úgy, hogy MEGMÉREM 1/299 792 458 s alatt ez az 1 KRUMPLIVAL HALADÓ FOTON menyi UTAT TESZ MEG.

A kapott érték ugyan függ c-től, de mivel tudjuk hogy c konstans, (értékét még mindig nem tudom) ebből következik, hogy a kapott méter definíció nem változik akkor sem ha azt mondom hogy c az 1000 krumli.(mivel a mértékegységet tetszőlegesen változtathatom, de a FIZIKAI TARTALOMNEM VÁLTOZIK.)

VESZED?

Ne menj se fizikusnak, se mérnöknek, se semmi olyannak ami logikára épül. 10X kell mindent a szádba rágni?

(Amúgy van ilyen rendszer, ahol nincs átváltogatás, mivel mindent alapvető természeti állandókból fejezünk ki. Csak alkalmatlan a hétköznapi példák léptékéhez.)

2011. jún. 9. 23:33
 32/60 A kérdező kommentje:
:)
2011. jún. 9. 23:38
 33/60 anonim ***** válasza:
szerintem a mkérdező veszi, csak te nem veszed, hogy ő má rég vette.
2011. jún. 9. 23:39
 34/60 A kérdező kommentje:
nene, folytasd csak :D
2011. jún. 9. 23:40
 35/60 A kérdező kommentje:
ne haragudj meg, hogy közbeszólok, de mondjuk a vízben a fénysebesség az nem annyi mint a vákuumban, akkor azt mondod ott a méter az másmilyen hosszú? :)
2011. jún. 9. 23:42
 36/60 anonim ***** válasza:
nem. a méter at a hossz, amit a fény VÁKUUMBAN a másodperc 1/299 792 458-ad része alatt befut
2011. jún. 9. 23:44
 37/60 anonim ***** válasza:
Jeleneleg tényleg ráérek, bár dolgom az lenne. :D
2011. jún. 10. 00:57
 38/60 anonim ***** válasza:

Én amúgy álllítom, hogy a kérdező még mindig nem érti. Aki eleve belinkel egy oldalt, amely szerint az univerzumot teremtették, és ő állítja, hogy a fénysebesség pedig az elmúlt 500 évben csökkent, annak felesleges magyarázni a dolgokat...

Ő néz minket hülyének, ő pedig a zseni a középszintű érettségijével, ez ellen nem lehet tenni...

2011. jún. 10. 07:33
 39/60 anonim ***** válasza:

nos, az hogy az univerzumot teremtették, az nem annyira nagy marhaság, ugyanis a big bang a tudomány jelenlegi állása szerint nem a kezdet. hanem csak egy kezdet. egy univerzum kezdete a sok közül. amely 2 párhuzamos univerzum összeütközéséből keletkezik.

de ah már ennyire itt tartunk, korábban én kérdeztem meg, hogy hogan mondhatják azt, hogy párhuzamos viláágok létezhetnek velünk "egy időben", amikor az univerzumban az idő éppen a relativitás miatt nem választható el a tértől. Akkor mi az, hogy velünk egy időben? ennek így nincs értelme, hiszen minden univerzumban az idő csakis arra a saját térre vonatkozhat, nem lehet olyan, hogy "egy időben"

2011. jún. 10. 09:15
 40/60 anonim ***** válasza:

Szerintem azért marhaság (legalábbis tudományos szempontból), hogy teremtették az univerzumot, mert ez feltételezi egy teremtő létét is, amire ezidáig még halvány jelet vagy bizonyítékot sem találtak a tudósok.

A többihez nem tudok hozzászólni, mert felsőszintű matematika nélkül (nekem nincs) elmélkedni párhuzamos univerzumokról nekem csak mese, spekuláció vagy filozófia kategóriája.

2011. jún. 10. 09:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!