Létezik olyan, hogy 1 méter? Ez a mértékegység hogy létezik?
s biztos, hogy nincsen valami intelligenciára utaló üzenet a kozmikus háttérsugárzásban?
A Stargate Universe-ben Dr Rush azt véli, hogy a kozmikus háttérsugárzás olyan intelligenciára utal, amely a kezdetek kezdete óta létezik.
megtaláltam az oldalt ahol ezt olvastam, ellentétben az előbbivel ezt végig elolvastam, az összes betűt és nem filozófiai vagy akármilyen (legalábbis ez a része) hanem tudományos és nem tudom mennyire hiteles mert nem vagyok atomfizikus, bár te biztos ugyhogy tuti tudni fogod. egyébként kérdésedre válaszolva, valóban hülyének tartalak, mint úgy az utolsó 2-3 oldal válaszóinak zömét, tisztelet a kivételnek.
Nos, meghajolok előtted, belátom, igazad van. Tényleg önmagával van definiálva és ezekszerint az egész fizikai ismeretanyagunk téves és hibás. Az emberiség többszázéves törekvése a világ leírására tévút, mert alapvető logikai hibát vétünk amikor önmagával definiáljuk a métert (legalábbis állításod szerint).
De mit javasolsz, mit tegyünk? És szerinted erre hogyhogy nem jött rá még senki? Hogyan alakulhatott ez ki? Hazugság az egész fizika?
Megint csak igazat adok neked, és elnézésedet kérem amiért hülye vagyok.
Én naívan azt gondoltam, hogy azért linkeled sorba az oldalakat, mert azokkal akarod alátámasztani hogy szerinted a méter önmagával van tapasztalva. De ha nem ez volt a célod, akkor miért tetted?
annyira jó hogy nem ismerek olyan embereket mint amilyen te vagy :)
már feltettem máshol is a kérdést és ott nem kaptam ilyen válaszokat ugyhogy nyugodtan elteheted magadat holnapra :)
nincs önmagával defniálva. volt egy méterünk régen, ami nem volt pontosan deifniálva, kiderült, hogy hány ilyen egységet tesz meg a fény 1 másodperc alatt.
erre vissaosztották, mikor rájöttek, hogy logikus egy olyan állandóból kiindulni, ami minden inerciarendszerben azonos.
így ma már nem az a biztos, hogy a fény hány métert tesz meg 1 másodperc alatt, hanem az, hogy a másodperc anynid része alatt amit megtesz az az egy méter.
teremtőnek meg léte vagy sem, nem tudomány, hanem vallási kérdés, s még elég sokindenre nem találtunk bizonyíték halvány fingját sem, pl földönkívüli életnek nyomát sem, egy nyamvadt bacit sem, ennek ellenére a SETI füldön kívüli intelligens életformát kutat, midőn még egy nyamvadt egysejtűt sem találtak, ami persze nem jelenti azt, hogy nem is létezik.
időutazás meg nem lesz, mert ha volna, úgyis alternatív univerzumba kerülnél, tehát a sajátunkon nem változtatnál semmit. Ha volna időutazás a saját univerzumunkon belül, akkor az logikailag csak akkor oldható meg, ha az időutazás végén helyben is máshol pottyansz ki, visszatérni pedig nem tudsz, max a kiindulási pontra a kiindulási időben vagy később de nem előbb.
ha volna lehetőség időutazásra, akkor már jöttek volna a jövőből.
én a hiperhajtóművet valószínűbbnek tartom, mint az időutazást. Ahogy az időtorzító mezőt is, talán a mesterséges gravitációt, mert arra már volt némi eredményes kutatás, csak éppen az "eredmény" eléggé gynge térgörbület, annak meg semmi értelme, hogy összehozzunk egy használhatatlan mesterséges gravitációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!