Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Le tudja vezetni valaki ezt a...

Le tudja vezetni valaki ezt a bizonyítást: 1=gyök2? ha igen, kérem tegye meg!

Figyelt kérdés
2011. ápr. 20. 18:01
 1/8 Kései Sirató ***** válasza:
59%
1 nem = gyök2-vel!
2011. ápr. 20. 18:42
 2/8 anonim ***** válasza:

0=0

1*0=gyök2*0 /:0

1=gyök2

2011. ápr. 20. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:
nullával nem lehet osztani utolsó
2011. ápr. 20. 18:59
 4/8 anonim ***** válasza:

amúgy 1 miért lenne egyenlő gyök2-vel, merthogy gyök 2=1,414...

utolsó voltam

2011. ápr. 20. 19:00
 5/8 anonim ***** válasza:

aztaa de okos vagy, köszönöm szépen a kijavítást:)

(ez is irónia volt)

2011. ápr. 20. 19:57
 6/8 anonim ***** válasza:

tudom h okos vagyok (de tényleg :D)

(ez nem volt irónia)

2011. ápr. 20. 20:01
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha fizikai szemlélettel nézzük a dolgot, lehet igaz külön bizonyítás nélkül is.

Tegyük fel, hogy mérni tudunk egy mennyiséget, de egy másikra vagyunk kíváncsiak, ami a gyökével egyenlő! Ha egész pontossággal mérjük a mérhető mennyiséget, akkor 2-t kapunk. Kis segítség: az egész pontosság azt jelenti, hogy nem tudunk tizedeseket mérni. Valami vagy 1, vagy 2, vagy 3. 2,5 soha nem lesz, mert azt nem tudjuk mérni, nincs olyan beosztás a mérőeszközön. Ha ekkor 2-t írtunk fel, mint mért eredményt és a gyökét kell számolnunk, akkor a végeredmény 1 lesz. Hogy miért? Egyszerű: eredetileg egész pontosságú volt a mért érték. Vagyis attól, hogy 2-t mértünk, lehetett az 1,6 vagy 2,3 is. De mi 2-nek mértük. Viszont ha egész pontosságú értékből indulunk ki, akkor a végeredmény sem lehet nagyobb pontosságú: nem írhatunk be 1,41-ot, mert a mérőrendszer képtelen 0,01-os pontossággal mérni.

Tudom, kicsit nyakatekert, de amíg meg nem érkezik a pontos matematikai levezetés, egynek talán ez is megteszi.

2011. ápr. 20. 21:33
 8/8 anonim ***** válasza:

"Tudom, kicsit nyakatekert, de amíg meg nem érkezik a pontos matematikai levezetés, egynek talán ez is megteszi."

pontos matematikai levezetés nem érkezhet, mert egy hamis állítást nem lehet matematikailag bizonyítani.

2011. ápr. 22. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!