Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Lehetséges lenne valahogy...

Lehetséges lenne valahogy vezeték nélkül áramot vezetni?

Figyelt kérdés
A természet megoldotta a villám formájában.Az ember viszont tud ilyet?Vagy esetleg létezik már ilyen?Persze olyanra gondolok,hogy pontosan oda jusson az áram kábel nélkül,ahová szeretnénk..
2011. szept. 3. 16:00
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ha nem jó témakörhöz írtam a kérdést,bocsánat!!!!
2011. szept. 3. 16:00
 2/14 anonim ***** válasza:
89%

Simán, már Teslának is ment.

De mostanában megint divat: vezeték nélküli mobiltöltő, mikrohullámú sütő, ilyesmi.

Bár ezek nem szigorúan elektronokat lövöldöznek... akkor legyen katódsugárcső (tv képernyő, ha így jobban tetszik). Nem mai találmány. Ott elektronok mennek.

2011. szept. 3. 17:07
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ..Nem tudtam,nem vagyok otthon ebben a témában.Akkor ezek szerint az is megoldható lenne,hogy a tv-t ne dugjuk be a konnektorba?Vagy bármilyen más gépet (hűtő,mosógép) úgy tudjunk használni,hogy ne kelljen vezeték?
2011. szept. 3. 17:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Ha tudnánk, akkor úgy használnánk. Nem gondolod?
2011. szept. 3. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
30%
Meg lehetne oldani, csak sokkal költségesebb. Már tesla feltalált egy olyan szerkentyűt elméletben, hogy a világűrből az egész Földre sugározza az áramot, és így a legszegényebb vidékek is részesülhetnek belőle. Volt a dolognak azonban egy olyan mellékhatása, hogy a pólusoknál olyan nagy térerősséget hozott vna létre, mintha a világ összes villámja oda csapódna be. Ez akkora katasztrófát jelentene a Föld számnára, h kimozdítaná a tengelyéből. Ezt a találmányt egy Tesláról szóló videóban hallottam emlékeim szerint, vagy olvastam, már nem tudom.
2011. szept. 3. 20:06
 6/14 Tom Benko ***** válasza:

Szegény Tesla, ha tudná, milyen találmányokat tulajdonítanak neki!

Nos, az áramot szállítani is lehet, tehát ha reggel műszálas pólót eszel fel, aztán sétálsz, akkor vezeték nélkül "vezeted" az áramot.

2011. szept. 3. 20:19
 7/14 A kérdező kommentje:
17:53...na látod,hogy mégis lehet.Hogy vannak még az elmélettel problémák,az más kérdés,de lehet...
2011. szept. 3. 21:44
 8/14 anonim ***** válasza:
31%
20:06 vagyok. A pénz az egyik ok, a másik az érdek. Sajnos nem áll érdekükben az áramszolgáltatóknak ilyen rendszereket kidolgozniuk szerintem. Lásd: elektromos autó: működhetne, de akkor mi lenne a gazdag olajvállalkozókkal?! :)
2011. szept. 3. 23:18
 9/14 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet, pl EM-hullámokkal. Így működik a vezeték nélküli mobiltöltő is. Nagyobb méretekben egyszerűen azért nem használják mert drága, nem hatékony és veszélyes lehet pl az élővilágra. Ezt azonban nem nevezhetjük vezeték nélküli áramvezetőnek, mert itt a szó szoros értelmében nem folyik áram, csak az elektromágneses tér változik.

A villám az egészen máshogy működik, ott ionizált gázrészecskék a töltéshordozók, melyek a levegőben áramlanak.

2011. szept. 4. 11:47
 10/14 anonim ***** válasza:
63%

Kérem mellőzzük az os*oba olajlobbis összeesküvéseket :D

Azért nincsenek elektromos autók, mert még nem tart ott a technológia. Az akkumulátorok nagyon drágák, nem hatékonyak és hamar tönkremennek.

Ha létezne a megfelelő technológia, az olajmilliárdosok rengeteg pénzt áldoznának rá, hogy ők gyárthassák a legjobb elektromos autókat és azon is ők gazdagodjanak.

2011. szept. 4. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!