Hogyan kell integrálni?
A deriválás nem tűnik vészesnek, de állítólag az integrálás a reménytelen kategória :( A deriválásra ott vannak az egyszerű szabályok, de pl az integrálásnak mi a lényege? Hogy kell? Azt tudom, hogy a függvény alatti terület meghatározására jó, csak lövésem sincs hol nézhetnék utána, mert amit a Wikipédián találtam attól lefagyott a rendszer az én fejemben). Valaki leegyszerűsíthetné, leírhatná dióhéjban a lényegét, vagy plz küldjetek valami használható linket...
Például egy x^2 függvény alatti területet hogyan számolom ki a (2;5) intervallumon?
A válasz megírásának időpontja: ma 19:42
Köszi. Annyira nagyon nem érdekel, csak meg kell tanulni majd itt a PMMK-n... De beszerzem majd a könyvet köszi.
De ha csak konyítás szintjén akarod megérteni, akkor a következő oldalt tekintsd meg:
Jobb oldalt van egy táblázat, ahonnan kiválaszthatod az integrálást.
Köszi szépen, hasznos egy oldal...
Ha ez a konyításszint akkor az alapszint nem tudom mi :D Na meg a többiről nem is beszélve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!