Mi az a validálás?
Figyelt kérdés
Vegyipar, gyógyszeripar, gyártási, analitikai területen?2011. febr. 2. 10:02
3/16 anonim válasza:
tényleg bocs, validitást olvastam hirtelen...
5/16 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt én is tudom hogy lefordítva ezt jelenti. De bővebben mi a lényege? Hol, hogyan, mikor, milyen módon és mért csinálják?
2011. febr. 2. 14:03
6/16 Silber válasza:
Különböző labratóriumi eszközöket (is) szoktak validálni (pl. mérőlombik). Ennek az a lényege, hogy meghatározzák (bizonyos hibahatáron belül) a pontos űrtaltalmát. De lehet műszereket, stb.
7/16 A kérdező kommentje:
Az nem a kalibrálás? Vagy akkor mi a különbség a kettő között?
Nekem a validálásról legalább 2-3 percet kéne beszélnem, de a neten nem nagyon találok róla semmit.
2011. febr. 2. 19:31
8/16 anonim válasza:
Sokkal könnyebb lenne, ha elárulnád, milyen területről van szó. Más és más területeken más és más lehet a szó pontos jelentése.
9/16 A kérdező kommentje:
A kérdésben írtam: "Vegyipar, gyógyszeripar, gyártási, analitikai területen."
Ha konkrétumot kérsz, akkor mondjuk egy HPLC-s analitikai módszernél.
2011. febr. 2. 19:49
10/16 anonim válasza:
Jaj, bocsánat, azt nem vettem észre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!