Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogy jönnek/jöttek létre nagy...

Hogy jönnek/jöttek létre nagy fokú rendezettséget mutató bonyolult kémiai struktúrák? Mint pl, DNS, fehérjék, vagy akár csak a cukrok?

Figyelt kérdés

A termodinamika második fő tétele szerint ugye, spontán folyamatok entrópiája mindig nő. Namost ezek vhogy anno alkotórészeikből képződtek, de hogyan? Mi hajtotta ezeket a folyamatokat? Hogyan és miért nőtt meg a szabad-entalpia a folyamatok során?

Vagy hülyeséget kérdezek? :)

2011. jan. 4. 23:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt felejtik el az evolúció kritikusai, hogy épp azok a tudományos módszertani eszközök adták a "evolúciót" az emberiségnek, mint az "űrutazást" és az "internetet"! Fontos azért észben tartani, hogy a vallásos hit a történelem során semmit nem adott az emberiségnek a kereszteshadjáratokon, az inkvizíción és a pedofil papokon kívül."

:D nahát, itt vagyunk megint.

Akkor engedd meg, hogy:

Elnézést kérjek a gnosztikus keresztények, és az egyéb vallásúak legyilkolásáért, amit a sötét középkorban követtem el, hiszen hiszek Istenben.

És hagy köszönjem meg NEKED, aki hiszel az evolúciós elméletben, hogy ezzel együtt feltaláltad az internetet, és jártál a holdon!

Azonban remélem azt tudod, hogy ezzel nem tetted jóvá azt a bűnöd, hogy lebombáztad hiroshimát és nagasakit, meg az emberi faj nemesítése ürügyén fogyatékosokat, homoszexuálisokat, cigányokat, és zsidókat öltél!

Várom a bocsánatkérésedet a kommunizmus áldozataitól is. Igen, TE vagy a hibás, hiszen hiszel az evolúcióban, és aki hisz az evolúcióban az egyenlő a tudománnyal, aki nem, az pedig a tudomány ellensége!

Te vagy az oka minden tudomány által ihletett őrült diktátor pusztításának, én pedig az oka vagyok minden vallás ürügyén elkövetett háborúnak és összeesküvésnek.

2011. jan. 6. 17:10
 32/38 anonim ***** válasza:

"Miért nem tudományosan elfogadható elmélet a vallás?"

Ne haragudj, nem olvastam végig a hozzászólásod (holnap vizsgázok, csak felnéztem kicsit)

De leírtam, hogy a természettudományos módszerekkel soha nem lesz bizonyítható Isten létezése, se a lélek létezése.

A vallás nem egyenlő a tudománnyal, a tudomány nem egyenlő a vallással. Kiegészítik egymást.

2011. jan. 6. 17:13
 33/38 anonim ***** válasza:

Te mi a bánatos francról beszélsz????

"Elnézést kérjek a gnosztikus keresztények, és az egyéb vallásúak legyilkolásáért, amit a sötét középkorban követtem el, hiszen hiszek Istenben."

Miért kérsz bocsánatot bármiért? Te voltál? Nem, akkor meg mi van? Ha mar a bűntudat a népirtásokért, akkor öreg menny pszihológushoz! Én arról beszélek, (úgy látszik egy betonfalnak), hogy az istenhit nem vitt közelebb a világ megismeréséhez! Mit nem lehet ezen megérteni? Te elhiszed, hogy 6 nap alatt teremtette a világot isten? Öreg, ez a vallásos megismerés!!!

Szerinted a föld lapos? Nyilván nem, akkora hülye még egy ilyen sötét kreacionista se lehet! De miért gondolod, hogy a föld nem lapos? Láttad? A képeket manipulálják!!!

Szerinted körülöttünk kering a nap? Láttad? Ellenőrizted? Lemérted?

Ezt fogd fel, hogy pontosan ugyanazért gondolja a tudomány azt, hogy van evolúció, mint amiért azt gondoljuk, hogy van elektron, van foton... Képzeld, még sosem látott senki elektront, se fotont, maximum a jelenlétükre "következtethetünk". Neked miért lesz az egyik tudomány a másik meg nem?

ÁÁÁ, mindegy, ki a francot érdekel.... wmiki barátodat meg üdvözlöm!

2011. jan. 6. 20:51
 34/38 anonim ***** válasza:

"Ha mar a bűntudat a népirtásokért, akkor öreg menny pszihológushoz!"

Oké, de megyünk együtt, mert te meg azt hiszed, hogy azért jártak a holdon, mert hittek az evolúcióban.

2011. jan. 6. 21:20
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

„Azonban remélem azt tudod, hogy ezzel nem tetted jóvá azt a bűnöd, hogy lebombáztad hiroshimát és nagasakit, meg az emberi faj nemesítése ürügyén fogyatékosokat, homoszexuálisokat, cigányokat, és zsidókat öltél!”

Kezd ismerőssé válni a vita: amikor az antievolucionista kifogy az érvekből, elkezd hazudni és ferdíteni. Tudod a két dolog amiről beszélünk nem ugyanaz. A vallás nevében öltek meg embereket, nem pedig a vallás találmányaival. A tudomány nevében nem öltek meg senkit. A keresztes háborút karddal vívták, de nem a kovácsok a felelősek érte. Az atombombáért sem a tudomány felelős, hanem aki ledobta. Ha a tudomány a felelős, akkor felelős minden konyhakést gyártó üzem, aminek a termékével embert öltek, felelős minden erdész, akinek az erdejéből baseball-ütő származik, amivel beverték valakinek a fejét.

Tudod nem a fegyver öl, hanem aki meghúzza a ravaszt, illetve aki kiadja a parancsot a bevetésre. Ha nem lenne tudomány, akkor kővel vernék egymást agyon a vallási fanatikusok.

A keresztes lovagokat ki küldte? A pápa. Az atombombát ki küldte? Hát nem egy professzor. Szóval amikor egymás mellé teszed a vallás és a tudomány bűneit, akkor ezt a kis totót töltsd ki:

Öltek-e valaha azért, mert valaki homousion helyett homoiusion-t mondott? igen/nem

Ezzel szemben öltek- valaha azért, mert valaki szerint az Aotus majmot át kéne sorolni egy másik rendszertani csoportba? igen/nem

Végeztek-e ki embert azért, mert ellentmondott a Bibliának? igen/nem

Végeztek-e ki embert azért, mert ellentmondott mondjuk Newton Mechanikájának? igen/nem

A helyes megfejtés: igen, nem, igen, nem.

2011. jan. 6. 21:25
 36/38 anonim ***** válasza:
lol? nem vetted észre az iróniát, döncikét utánoztam :) ő kezdett el ferdíteni meg terelni, meg belekeverni olyan dolgokat aminek semmi köze az evolúcióhoz
2011. jan. 6. 21:41
 37/38 anonim ***** válasza:

"A vallás nevében öltek meg embereket, nem pedig a vallás találmányaival. A tudomány nevében nem öltek meg senkit."

hoppá, mégiscsak úgy tűnik hogy nekem, mint hívőnek kell elnézést kérnem az inkvizícióért :o

és neked, mint evolúcióhívőnek kell megköszönnöm, hogy jártak a holdon.

Na jó, csak azért, mert látom nem megy az irónia, leírom érthetően is:

vallás, politika, és tudomány három külön dolog.

azért, mert vallásos vagyok, nincs jogotok engem kitiltani a tudományból, mert hidd el, nagyon is érdekelnek a tudományok.

Arról, hogy volt egyszer néhány őrült politikus, aki a vallást, Jézus Krisztus tanait használta fel arra, hogy irányítása alá vonja az embereket, és zsarnokoskodjon rajtuk, nem a vallás tehet.

Ugyanúgy, ahogy Darwin nem tehet arról, hogy néhány taknyos divat-ateista tényként állítja be az ő elméleteit. És arról sem, hogy Hitler kidolgozta a felsőbbrendű faj-elméletét, meg a kommunizmus felhasználta az evolúciós elméletet. Meg arról sem, hogy Ota Bengát az egyik evolucionista (vigyázat: irónia következik:) "tudós" kiállította egy állatkertben, mint ősembert, a homo sapiens ősének egyik fennmaradt egyedét.

[link]

Darwin elmélete rendkívüli volt, és én magam is tervezek egyszer egy evolúción alapuló élet-szimulációt írni, remélem lesz rá időm egyszer. De az evolúcióra nincs még perdöntő bizonyíték, ezt ti is elismertétek, úgyhogy nem maradt más, mint a vallás mocskolása, és hibáztatása az erőszak miatt, holott az erőszakot, kapzsiságot, és zsarnokoskodást minden szent könyv, és próféta ellenzi.

2011. jan. 6. 22:06
 38/38 anonim ***** válasza:

"Darwin nem tehet arról, hogy néhány taknyos divat-ateista tényként állítja be az ő elméleteit."

Már meg lett mondva, hogy a hátköznai és a tudományos szóhasználatban mást jelent az elmélet szó.

Az, hogy TE és a többi kreacionista nem fogadja el a paleontológia, genetika és molekuláris biológia bizonyítékait, még azok nem szűnnek meg létezni.

2011. jan. 6. 22:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!