Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hogyan lehet páraállóvá...

Hogyan lehet páraállóvá alakítani szemüvegünket?

Figyelt kérdés
Legutóbb hallottam, ha alkohollal bekenjük a szemüveg felületét, nem fog bepárásodni, ha kintről bemegyünk. Vannak fenntartásaim aziránt, hogy az elpárolgott alkohol, nem igen segít ebben, így előbb rákérdezek inkább fórumban. Esetleg más megoldás?
2010. dec. 14. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Beépített fűtés tuti segít :D

De szerintem az alkohol is jó lehet, legalábbis semmit nem veszítesz vele, ha kipróbálod. Bekened, beteszed egy percre a hűtőbe és kiveszed, meglátod, hogy bepárásodik-e.

2010. dec. 14. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Az etilalkohol vízszívó! Azt jelenti hogy a vízet magához vonzza.Miért nem lenne víz a lencsén? És az alkohol pillanatok alatt elpárolog ott maradnak a vízcseppek! Teljesen fals elképzelés!
2010. dec. 14. 13:40
 3/7 anonim válasza:
Be kell nyálazni, a búvárok is ezt csinálják....:)!
2010. dec. 14. 13:47
 4/7 anonim ***** válasza:

Bökj rá a varázspálcával és kiálsd el magad:

-Leperex!

2010. dec. 14. 15:46
 5/7 anonim válasza:
Az én optikusom adott hozzá külön egy erre a célra való folyadékot. Talán neked is ad a tied, ha kérsz tőle.:)
2010. dec. 19. 21:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Jól hangzik. De működik is megbízhatóan?
2010. dec. 19. 22:12
 7/7 anonim válasza:
Ingyen adta hozzá, ezért azt gondoltam, biztos valami bóvli, de pozitívan csalódtam.:) Nem párásodik azóta.
2010. dec. 19. 22:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!