Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Zúzott kőből milyen nagyságú...

Zúzott kőből milyen nagyságú felel meg leginkább annak, hogy homoktalajba a legkevésbé nyomódjon bele? 3 cm réteg murvánál, vagyis a kőnagyság ennél nagyobb nem lehet. + Bónuszkérdés lent!

Figyelt kérdés
Bónuszkérdés: emellett még azt is figyelembe véve, hogy az alulról kipárolgó talajból származó levegőnedvesség a lehető legjobban csapódjon le a köveken, akkor zúzott kőből milyen nagyságú felel meg a leginkább ennek?

ma 14:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Ezek nem párazáró megoldások. Arra ott van az átszellőztetési réteg és a párazáró fólia. Nem egészen értem, hogy itt miért ezen a felületen kell a párazárást megoldani. Főleg mert nem is igazán lehetséges. Egy rétegrendet tudsz rajzolni és feltenni valami képmegosztóra? Mert őszinte leszek, nem 100%-ban értem a koncepciót.
ma 16:02
 12/12 A kérdező kommentje:

Nem, nem párazáró, nem is cél az, csak annyi érdekelt volna, hogy a zúzottkő (kő nagyságától függően is) milyen befolyással van rá (lehet, hogy teljesen jelentéktelen), és a képbe került geotextil befolyása.

(Egyébként eredetileg arra gondoltam, hogy először nagyobb zúzott köveket raknék, és a tetejére egy vékony apróköves réteget, de a geotextil után már nem bajlódnék ezzel.)

ma 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!