Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Zúzott kőből milyen nagyságú...

Zúzott kőből milyen nagyságú felel meg leginkább annak, hogy homoktalajba a legkevésbé nyomódjon bele? 3 cm réteg murvánál, vagyis a kőnagyság ennél nagyobb nem lehet. + Bónuszkérdés lent!

Figyelt kérdés
Bónuszkérdés: emellett még azt is figyelembe véve, hogy az alulról kipárolgó talajból származó levegőnedvesség a lehető legjobban csapódjon le a köveken, akkor zúzott kőből milyen nagyságú felel meg a leginkább ennek?

ma 14:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Milyen terhelés kerülne rá (csak dekoráció és max egy macska fut rajta keresztül havonta egyszer, vagy pl. egy kamion parkoló amelyiken 40 tonnás jószágok mozognak napi 42 órában?)? Milyen környezetben? A zúzott kő milyen alapanyagú?
ma 14:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Bocs a 42 óra az 24 óra, csak elírtam.
ma 14:53
 3/12 A kérdező kommentje:

Terhelés: általában macska szintű, de évente egyszer talán egy ember is rálép.

Zárt, fedett környezetben.

Kő anyaga: gondolom, bányától függ, és azon belül sem homogén. "Nagyon tudományosan": a fehérre gondoltam, de nincs eldöntve, tehát más is szóba jöhet (hasonló árfekvésben).

ma 14:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor ez főleg dekorációs célú fedés?
ma 15:03
 5/12 A kérdező kommentje:
Egy viszonylag jól szellőző melléképület padlója alatti talajfedés, a padló tartó gerendák közt (alattuk nem).
ma 15:08
 6/12 A kérdező kommentje:
(Ezért lenne jó, ha még párát is felfogna bónuszban a talajnedvesség-zárás mellett).
ma 15:10
 7/12 anonim ***** válasza:

amilyet akarsz, csak rakjál alá geotextilt és kész.

az már csak azért is jó, mert akkor nem növi be a gyom.

ma 15:14
 8/12 A kérdező kommentje:
Ott nem nő gyom egyáltalán. Mire jó ott a geotextil?
ma 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is valami ersőített geotextil + bármilyen zúzott kő (legolcsóbb). Mivel sem esztétikai, sem tartó szerkezeti célja nincs. Terhelés nem kerül rá.

Geotextil azért jó, mert akkor amit írtál nem fog belesüllyedni. Szépen elteríthető a rossz minőségű talajod tetején.

ma 15:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Erre magamtól nem gondoltam volna. Akkor csak kelleni fog ez is.

(Ha valaki tudja, hogy befolyásolja ez a geotextil a talajból levegőbe kerülő párát, páramennyiséget, az a bónusz kategória)

ma 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!