Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Napenergiási ügy. Lehet...

Napenergiási ügy. Lehet számolni valahogy hogy nyerek a következővel?

Figyelt kérdés

Van egy nagy láboson 30-50 literesre becsülöm.

Megtöltöttem vízzel és kirakom a napra. Néhány órával később lang gyors víz lesz.

Rátettem a lábost egy nagyjából négyszer akkora alumíniumlapra. Az alumínium is meleg lesz a napon. Úgy gondolom hogy ezáltal alul is melegíti és gyorsabban melegszik.

A nagy lábos kék és piros színű az alumínium festettlen.

Azt hinném gyorsabb lenne a melegedés ha mind a kettő fekete lenne. De vajon mennyivel ?érdemes ezzel foglalkozni mennyi időt nyerhetek?

aug. 20. 13:38
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igen csak az lepereg jobb elokszállni vagy valami másfajta hasonló eljárás
aug. 21. 14:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, én nem okoskodok bele. De én biztos, hogy egy keréktárcsára való matt fekete sray-t vennék, és egy nagy kartonpapíron azzal fújnám be a napsütötte részeket. (Felérdesítés, csiszolás után.) De ez én vagyok...
aug. 21. 15:39
 13/15 A kérdező kommentje:
Hány ezer forint is az? És mit nyerünk fel lehet 10-20 percet alkalmanként? Ez az amit nem értek sehogy se.
aug. 21. 16:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne kezdj neki. Ha csak a kevés nyereséget számolod (bármi is az), akkor örülhetsz. De egy tevékenységnél mindig egyenleget kell számolni.

Csak egy példa, nem is a legjobb. Veszel egy napelemet és telepíted, majd használod. Ez jó sokba kerül. Viszont utána hosszan és hatékonyan szolgáltat. Arra használod, amire akarod. Ha eszkábálsz, annak is kell számolni az anyagköltségét, a te munkád költségét, a kapott termék által szolgáltatott energiát, felhasználhatóságának módját és hatékonyságát, hogy csak a fontosabbakat említsem. Amikor ez mind megvan, mondjuk egy év múlva megnézed az összes eredményt és mérleget vonsz. A nagyobb érték nyert.

De mi van akkor, ha az edények hasznosítására fordított összes idődet egy jó fizető munkára fordítod? És ez alatt az egy év alatt a kétszeresét keresed? Az kicsit jobb eredmény.

aug. 21. 19:28
 15/15 A kérdező kommentje:
Na ez az pont ezen gondolok kazabb én is festékhez veszek meló nak és akkor gyerek vele minden nap 10 percet ami így is úgy is eltelik. De pont ez érdekel neli konkrétan vagyon mennyi időt gyerek mert ha fele annyi idő alatt melegszik fel egy óra helyet két óra az már valami
aug. 21. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!