Az ember miért nem érzi pont a víz szagát mikor az a legfontosabb tápanyaga?
A víz NEM tápanyag
A víz szagtalan az összetétele miatt.
Valaminek nem azért van szaga, hogy egy élölény érezni tudja, hanem mert olyan anyag.
Az ember legtöbbször olyan helyen élt, ahol a vizet fel lehetett ismerni annak csillogásáról.
A tengervíznek a benne oldott anyagok miatt van szaga.
A víz ott van mindenhol a levegőbe pára formájában. Folyton jelen van, mondhatni értelmetlen információ lenne, ha éreznénk a "szagát".
Csak mert jobbra tőlem 10, 100 vagy 1000 méterre van egy patak, még nem lesz abba az irányba érezhetően, mérhetően magasabb a levegő (víz)páratartalma.
A víz szagtalan és nincs benne szerves tápanyag, így nem szerepel a tápanyag táblázatokban az élelmiszerek között. Nincs energia értéke, vagyis 0 kJ (0 kcal) energia értéke van.
Rochesteri Egyetem Orvosi Központ
Víz
-fehérje (g): 0
-Összes lipid (zsír) (g): 0
-Szénhidrát, különbséggel (g): 0
-Energia (kcal): 0
-Cukor, összesen (g): 0
-Rost, teljes étrend (g): 0
-stb
..............
Víz - hu.wiki
"Színtelen, szagtalan, íztelen, folyékony kémiai anyag, ..."
Jobb oldali adat sávban:
"Megjelenés: színtelen, szagtalan"
( [link] )
..............
Water - en.wiki
"A víz egy szervetlen vegyület, ... Átlátszó, íztelen, szagtalan [c] és csaknem színtelen kémiai anyag, a Föld hidroszférájának és az összes ismert élő szervezet folyadékának fő alkotóeleme (amelyben oldószerként működik). Létfontosságú minden ismert életforma számára, annak ellenére, hogy nem biztosít élelmiszer-energiát vagy szerves mikrotápanyagokat."
..............
Tápanyag - hu.wiki
"A tápanyag az élelmiszerek alkotóeleme, mely nélkülözhetetlen az élethez, a növekedéshez, és mennyisége határozza meg az adott anyag biológiai értékét."
"Energiaforrások /
A táplálkozásban energiaforrásként szolgálhatnak a fehérjék, a zsírok és a szénhidrátok."
..............
Nutrient - en.wiki
"Az elsősorban az állatok tápanyagszükségletének leírására használt osztályozás a tápanyagokat makro- és mikrotápanyagokra osztja . Viszonylag nagy mennyiségben ( gramm vagy uncia ) fogyasztva a makrotápanyagokat (szénhidrátok, zsírok , fehérjék, víz) elsősorban energiatermelésre vagy a szövetekbe történő beépülésre használják fel növekedés és helyreállítás céljából."
Makrotápanyagok /
- szénhidrát
- fehérje
- zsír
Mikrotápanyagok /
- ásványi anyagok
- vitaminok
"A víz NEM tápanyag"
Mégis meghalnál 3 nap víz nélkül xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!