A privát szférának végleg búcsút mondhatunk?
Kitalálja :D az fel sem merül, hogy a telód "hallgatódzik" ? :D
De a legnyilvánvalóbb az amit a 10-es írt....
"Több dolgok vannak földön és égen..." Többek közt telód a zsebedben, átjátszó tornyok a közeledben, satelitek a fejed fölött és adatok+algoritmusok a telódon és a szervereken...
12
Az, hogy kitalálta csak irónia volt.
Nyilvánvaló, hogy folyamatosan hallgatózik a telefonod és más készülékeid amelyek az internetre vannak csatlakoztatva.
Az, hogy ez mennyire legális abba inkább nem mennék bele.
Elméletileg a titkosszolgálatnak is illegális hallgatóznia ha nincs nyomós oka, viszont Edward Snowden óta tudjuk, hogy valós időben és random is megfigyeli a lakosságot, mintegy “megelőző mechanizmus”. Tehát minden apróságért valószínű listáznak és folyamat figyelnek milyen irányba haladsz, fejlődsz.
Tehát ha fiatal korodban valamikor böngésztél olyasmit, hogy, hogy verjük le a kapitalizmust, vagy miért vagyunk kiszolgáltatottak az elit akaratának, vagy miért tolják le a torkunkon a blm-et, lmbtq-t, feminizmust stb, akkor te egy listára kerülték mint potenciális “veszélyforrás” és megfigyelnek azóta is.
Belegondolni se akarok mi van akkor ha esetleg “rossz” irányba fejlődsz. Akkor mit tesznek, hogyan terelnek vissza a “jó” irányba, esetleg oda, hogy egy 20 emeletesről leugorj. Ezt egyelőre még nem tudni de hallani ezt azt, sejtéseink lehetnek már róla.
Na szóval ez is illegális lenne mégis csinálja a titkosszolgálat. Senki nem szól ellene.
De, hogy kereskedelmi egységeknek is hozzáférésük van már valós időben a privát szférádhoz azt minden bizonnyal nem fed le semmilyen olyan szerződés amivel én egyetértettem.
Ha igen akkor mutassatok rá egy példát.
"De, hogy kereskedelmi egységeknek is hozzáférésük van már valós időben a privát szférádhoz azt minden bizonnyal nem fed le semmilyen olyan szerződés amivel én egyetértettem."
Ezt még mindig csak te állítod az alusipkás társaiddal. De ám legyen, mutass rá, hogy például az google/android apijában hol van az endpoint, amit a telefonod mikrofonjának lehallgatására használhatok. Nyilvános a dokumentáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!