A védőföldelés konnektorok és lámpák vezetékeit lehet egyesíteni a legközelebbi ponton vagy csak a fő földelő vezetéknél lehet összekötni?
Na jó, de mit jelent a megfelelö? Egy 2,5-s védövezetöre nem köthetek rá 50-es vezetéket és vihetem el valahova a védövezetömet?
Erre szeretnék szabványt látni ( azon kívül, hogy túl sok értelme nincs, más ellenvetés nem jut eszembe).
Illetve van olyan persze, kettösszigetelt berendezés testjét nem kötjük be a védövezetöbe, de ezek átlagos földi halandó számára érthetetlen dolgok, kivéve ha jártas a villamos szakmában, ami sajnos villanyszerelök között is egyre kevésbé jellemzö…
A szakmai józan ész kell, nem a szabvány.
De egyébként a szabványban is le van írva, az MSZ HD 60364-5-54:2012 szabvány 543.1.4. pontjában.
Én tervezni semmiképpen sem terveznék közös védővezetőt, mert azért az nincs a szabvnyban leírva, hogy hogyan kell ezt a helyzetet uralni, megfelelő dokumentációval, mely a gyakorlatban úgysem fog megvalósulni maradéktalanul.
És mivel a közös védővezető a legritkább esetben tud mindegyik fázisvezető közvetlen közelében feküdni, a közös védővezetős áramköröket kötelező ÁVK-val védeni.
Na jó, olyat valòban senki nem mondott. Nem is kötekedni akartam, csak hirtelen leírtam, amit gondoltam.
Szóval semmi bajom. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!