Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha az autó alternátorja...

Ha az autó alternátorja meghibásodik és nem tölt, egy átlag fogyasztásu autó átlag akkuval nappali menetfény nélkül kb hány km-tud menni? Pl. Hogy eljusson a legközelebbi szervizig.

Figyelt kérdés
2017. dec. 23. 11:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Az a legközelebbi szerviz távolságától függ. :)
2017. dec. 23. 11:48
 2/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk 20 km .
2017. dec. 23. 11:58
 3/19 anonim ***** válasza:
Attól is függ milyen akku van benne, dízel vagy benzin, mennyi elektronika van benne stb. stb.
2017. dec. 23. 12:36
 4/19 A kérdező kommentje:
na jó na.valaki mondjon már egy átlag kilométert :).10?20?30?
2017. dec. 23. 12:45
 5/19 A kérdező kommentje:
pl-1600 as benzin motor.60 Ah,12 voltos akku,kevés elektonika,nappali menetfény nélkül.
2017. dec. 23. 12:46
 6/19 anonim ***** válasza:

Skoda Fabia 1.2 HTP kb. 30 km-t (főleg város + kicsi országút) tudott megtenni döglött generátorral, 56 Ah-s akkuval.

Ebben azt hiszem elektromos a szervó és a gázpedál is.

2017. dec. 23. 12:51
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
De jó, hogyha egy másik autó elkisér és akkor ha lemerülne, rá lehet bikázni.
2017. dec. 23. 13:00
 8/19 anonim ***** válasza:
Régi 94-es évjáratú 1.6 benzin Fiat tipo autómmal megtettem 20 km-ert oda-vissza, tehát 10 km-ert mentem munkahelyemig, leállítás után egyből szedtem is le az akku sarukat. Hazafelé szintén eltudtam menni vele úgy hogy nem volt töltőn az akku és hozzáteszem akkor sötétbe mentem, tehát kellett használjam a világítást, de még simán kibírta hazáig. Az akku ha jól emlékszem 55Ah volt és öreg akku volt olyan 5 éves volt akkor kb, tehát egyből vettem másikat amint megvolt a generátor csere.
2017. dec. 23. 13:01
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat, hasznosak voltak.
2017. dec. 23. 13:12
 10/19 anonim ***** válasza:
A régi mechanikus adagolós dízelekkel hetekig el lehet járni töltés nélkül. Ott az aksi csak az önindítózás, esetleg izzítás idejéig szükséges, továbbiakban maga a motor működéséhez nem kell áram. Emlékszem egykor a Fiat regattaval sokáig így jártam, aztán egyszer rám esteledett, és mire hazaértem csontra leszopta az aksit a világítás, de a motor az ment. Később lett egy korszerű 1,9 JTD dízelem, és menet közben kifeküdt a generátorom, elment a töltés. Épp külföldön voltam, lekapcsoltam a világítást, gondoltam szépen hazaslattyogok a kertek alatt a dízellel. Nagyon benéztem a dolgot, mert ahhoz hogy a korszerű dízel működni tudjon, a tankban mennie kell az elektromos tápszivattyúnak, komputernek, elektromos adagolóknak, meg egy kazal szenzornak. 65 Ah aksival 60 km-re jutottam úgy hogy csak a motor működéséhez használtam elektromos energiát.
2017. dec. 23. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!