Mikor fürödhetünk legközelebb?
Figyelt kérdés
A 3500 l-es műanyag, kör alakú medencébe beleraktam 15 g klór granulátumot 16:15-kor, és még 15 g-ot 17:00 órakor. Beletettem még 0,5 dl Algenix-et 18 óra környékén. A víz hőmérséklete 20 °C, és forgatva van egy olyan vízforgatóval, amely 1250 l vizet forgat át óránként. A medencét közvetlen napsütés éri 10 és 17 óra között. Megközelítőleg mikor fog olyan koncentrációban vegyszereket tartalmazni a víz, hogy fürödni lehessen benne?2016. júl. 11. 19:58
1/6 anonim válasza:
A dobozokra általában az van írva, hogy minimum fél órát, vagy a teljes elkeveredésig tilos fürödni. A te esetedben a forgató teljesítményét tekintve én várnék 3 órát. Általában nem akkor vegyszerezem a vizet, amikor parti van. Mellesleg tettél bele ph csökkentőt is? Mert ha csak úgy vegyszerezed nyakra főre, annak nincs sok értelme.
3/6 A kérdező kommentje:
Nem vegyszerezem eszetlenül, tételesen ki is számoltam mindennek az adagolását, csak nem voltam itthon a hétvégén, és bealgásodott, ezért sokkoltam. A pH 7-8 közötti (lakmuszpapír alapján), úgyhogy azzal nincs semmi gáz.
2016. júl. 11. 23:06
4/6 anonim válasza:
Valami így akkor sem kerek, mert egy hétvégén nem algásodhat be, ha megfelelőek az értékek. Van úgy hogy én sem nézek rá két napig, de úgy hagyom ott, hogy előtte beállítom a ph-t és a klórt. A 7-8 közötti ph elég tág határérték, ha 8 felé közelít az már magas. Az elfogadható érték 7.2 és 7.6 között mozog. Egyébként sokáig én is ezt a papírt használtam, de az idén vettem tablettás vízelemzőt, és rá kellett jönnöm, hogy sokkal biztosabb, könnyebben megállapítható, hogy mi is az igazság. Sokáig spóroltam a vegyszereken, de rá kellett jönnöm ,hogy nem lehet. Granulátum mellé kombi tablettát is kell venned, mert a granulátummal csak egy ideig tartja a klór szintet. Most én is vettem kombi tablettát, ez a szinten tartáshoz kell, és valóban napok óta megfelelő szinten van a klór. ph. csökkentőt azt legalább 2-3 naponta kell adni. Nem okoskodni akarok és nem most szoptam ki az ujjamból, hanem az idén rákaptam egy uszodatechnikai üzletre, azóta ott vásárolom a hozzávalókat, és ott minden alkalommal ellátnak tanácsokkal. Eddig nekem minden évben nyár közepére már algásodott a víz, de most szót fogadok nekik és most minden rendben van eddig. 17 m3 víz, és most vettünk homokszűrőt is, mert eddig csak a papírszűrőssel szüttyögtünk, de ez ekkora vízmennyiséghez semmit nem ér.
5/6 A kérdező kommentje:
Aha, köszi. Én is szívesen mélyebbre ásnám magam a témában, csak egy idő után eljön az a pont, hogy gazdaságosabb újra tölteni a medencét, mint új eszközöket, vegyszereket vásárolni.
2016. júl. 12. 13:32
6/6 anonim válasza:
Igen, ez tényleg elgondolkodtató. Eddig mindig lecseréltük nyár közepén, most először betartok minden vízkezelési szabályt, kíváncsi leszek, hogy hogy jövök ki az idén ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!