Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az emberek megvannak elégedve...

Az emberek megvannak elégedve ezzel a stresszes élettel amit a tudomány és technika elhozott nekik? Ezt akarták?

Figyelt kérdés

A haladás nevében szétstresszelni egyetlen életüket? Csak mert néhány okos és pénzes azt mondja, hogy ez az élet lényege ezért az átlag ember is felvette ezt a gondolkodásmódot.

Bankkártyát rendeltem de rossz volt a cím a bank rendszerében ezért nem érkezett meg. Online chaten intéztem a cím javítást. Kb. 5 óra kínlódásba telt. Először is átrágni magam valahogy a chatboton, hogy igazi emberrel tárgyalhassak, már az is épp eléggé idegesítő volt.

Aztán elmagyarázni a chates ügynöknek a problémát. Persze az első 30 perc biztonsági kérdések válaszolására ment el, mivel mindenik válaszra 5 perc után reagált. Miután valahogy végre 40 perc után a témára térhettünk, 2 óráig “kutatta” a probléma okát, és arra jutott, hogy a címben csupán 2 karakter tér el ezért nem a cím a gond. Végül tiszta véletlen megkérdezte, hogy a PIN megérkezett. Azt ugye külön levélben küldik. Mondom nem, és szerintem a címmel lesz a gond. Mondom írjuk már át azért. Azt mondja neki nincs erre meghatalmazása (????) ezért átkapcsol az expert ügynökhöz. Kedzhettem újra a biztonsági cuccokra válaszolni, magyarázni , lakcímem igazolni stb.

Újabb 1 óra és már meg is volt a cím javítása. Majd a kártya 3 nap múlva megérkezett.

A régi világban mintha egy ilyen egyszerű dolog nem hiszem ennyi időbe telt.

Erre vágyott az emberiség?

2024. jan. 23. 10:18
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
40%
Detto.Korábban azt mondták, hogy úgyanazt a jelszót használd mindenhez egy könnyen megjegyezhető szót meg számokat. Erre a távhő alkalmazás bonyolult jelszavakat kér. Kis és nagybetűket, számokat. Kérdeztem az ügyintézőt. Minek ez? Ha valaki feltörné max befizeti helyettem a számlát, semmit sem tud kezdeni. Azt válaszolta ez a protokoll
2024. jan. 23. 12:18
 12/45 A kérdező kommentje:

11

Igen, ez a tipikus esete a vakon protokoll követésnek. Szinten mindenhol ezt látni, mindenki csak követi az utasításokat, és nem kérdez mert félti a bőrét.

2024. jan. 23. 12:36
 13/45 anonim ***** válasza:
80%
És mégis, mi a tököm értelme lenne egy olyan ügyfélszolgálatnak, ahol mindenki a saját úri kénye-kedve szerint intézi a dolgokat, ahogy épp jólesik? Protokoll nem viccből van. Ha szar a protokoll, azért nem a csóri ügyintézőt kéne okolni, hanem a protokoll értelmi szerzőit.
2024. jan. 23. 13:02
 14/45 Kólauborkával ***** válasza:
79%

Én személy szerint meg vagyok elégedve, nem stresszelek, nap mint nap használom a technológia áldásait, bár be kell látnom én sem alkalmazkodom nagyon gyorsan. Egyszerüen mire ki aknázza az ember egy dolog jellemzöit, elönyeit, hátrányait már le is van maradva.

Ettöl még nem tántorodom vissza használatuktól, mert könnyítik az életet sok oldalról. Én eleve ki vagyok, ha már ügyfélkapun nem tudok elintézni valamit - vagy online.

Meg a “legjobb” része a személyes intézésnek, amikor idöpontra mész, odahívnak 1-re és közlik, hogy jaaaa, hát ebédszünet van, majd 2kor foglalkoznak velem…. Na menjenek az ilyenek a picsába…

2024. jan. 23. 14:28
 15/45 anonim ***** válasza:
13%
A tudomány szerint a buta majmokból lettünk. Létünk az ősrobbanáskor a semmi felrobbanása után (ami egy pontban volt) keletkezett random összeállt anyaghalmazokból ered. Mégis mit vársz, ilyen filozófiai agymosás után ? 😂
2024. jan. 23. 14:34
 16/45 A kérdező kommentje:

15

Ebbe nem mennék bele most mert off lenne de szerintem ezek az állítások semmivel sem kevésbé hihetetlenek mint a teremtés, édenkert stb.

2024. jan. 23. 14:36
 17/45 anonim ***** válasza:
22%
16 Annyi a különbség, hogy az édenkertet mesének fogadja el az egyház. Míg az ősrobbanásos majom dolgot tényként állítja a tudomány. Minden másban amit írtál egyetértek
2024. jan. 23. 14:43
 18/45 anonim ***** válasza:
82%

"Ebbe nem mennék bele most mert off lenne de szerintem ezek az állítások semmivel sem kevésbé hihetetlenek mint a teremtés, édenkert stb."

A tudomány pont ezért nem is hihetetlenség alapján működik, hanem bizonyított tényekre alapoz. A fény kettős természete, a kvantumösszefonódás, az ősrobbanás, stb, egyiknek sem az volt az alapja, hogy ez mennyire hihető. Hanem hogy a bizonyítékok mennyire ezeket támasztják alá.

2024. jan. 23. 15:20
 19/45 anonim ***** válasza:
21%

"A tudomány pont ezért ... bizonyított tényekre alapoz. ...az ősrobbanás"

😂🤣 Tudod a vöröseltolódás oka lehet a fénysurlódás, fényfáradás, a fény az interstelláris anyagon való gravitációs vöröeltolódása is. Nincsen bizonyítva hogy a távolodás miatt van. Lehet hogy a gravitáció erősebb és minden összemegy. A méretcsökkenés miatt is lehet vöröseltolódás. Most rábökni egyre, mert tetszik annak a filozófiai mondanivalója kreténség szerintem

2024. jan. 23. 15:45
 20/45 anonim ***** válasza:
79%
Ezért nem is egyetlen dolog alapján szokás állást foglalni a tudományban. Ha csak és kizárólag vöröseltolódás létezne, arra sokféle hipotézist lehetne gyártani, persze. Ellenben ezek egyike sem magyarázza a többi tényt, a kozmikus háttérsugárzást, az elemek arányát, stb. Ha mindent figyelembe veszünk, kizárólag az ősrobbanás elmélete vág egybe az ismert tényekkel.
2024. jan. 23. 15:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!