A tudomány technológiai végtelenségig fejleszthető? Vagy van egy határa minden irányban amit ha ki maxolunk nincs tovább?
Ezt majd megtudjuk, vagy nem.
Elméletileg lehetséges lehet mindent tudni, gyakorlatilag meg jelenleg minden megválaszolt kérdésünk egy csomó újat vet fel, hogy meg áll e ez valahol az majd egyszer talán kiderül, minden esetre ez nem a mi életünkben fog kiderülni, abban biztos vagyok.
Jó a kérdés.
Mindazonáltal...
MI az "új" a tudományban és technológiában.
Semmi.
Mindent ki és feltaláltak már, és azok alapján és alapul véve csatolnak, kötnek, viszonyítanak...stb egymáshoz. Új ugyanis nincsen.
Szerintem több határ is közeleg jelenleg:
az egyik a Föld bolygó eltartóképessége, a másik a demográfiai összeomlás lehetősége.
A Föld erőforrásait jelenleg úgy zsákmányolják ki az emberi civilizációk, hogy minden erőfeszítés ellenére nem látszik, hogy megállna az ököszisztéma összeomlása előtt.
A másik pedig a demográfiai bomba, a technológiai civilizációk elöregedése: gyakorlatilag minden fejlett technológiával rendelkező országban a reprodukció nagyon háttérbe szorult, a társadalom vészesen előregedik, és egyre kevesebb olyan fiatal van és lesz, aki képes megújítani a dolgokat, új dolgokat kitalálni, ezért a fejlődés nagyon lelassul.
Szóval nem vagyok optimista ezzel kapcsolatban.
Köszönöm a válaszokat, de én a kérdés alatt inkább azt értettem, hogy az ehhez hasonló technológiai magasságok egyáltalán megvalósíthatóak a tudomány határai miatt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!