Ez volt a feladatom:Ki kellett valasztani egy lottofajtat a skandinavlottot valasztottam.1. Hany rublikat kell kitoltenem, hogy biztos nyerjek? 2. Le kellett irni az osszes szamkombinaciot.3. Mennyibe kerulnek a lottoszelvenyek?
Figyelt kérdés
1 rublikaban 35 szam van.
1 rublika ara 200Ft
2008. dec. 30. 15:24
1/15 anonim válasza:
Ha jól emlékszem a gimi matekórákra akkor valahogy úgy hogy:
1X2X3X4X5X6X7.....35 ig ez osztva a 1x2x3x4x5x6x7 el
3/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom!
2008. dec. 30. 16:10
4/15 anonim válasza:
Most mi a kérdés? Az, hogy nyerj, vagy az, hogy hetesed legyen?
Ugyanis a "nyeréshez" már három találat elegendő.
5/15 anonim válasza:
hát itt nem teljesen helyes az számolás, amit az első válaszadó ad, mert a skandinávlottónál 35 számból kell 7et választani, azaz ezt úgy lehet kiválasztani, hogy 35 alatt a 7, ami azzal egyenlő, hoyg 35!/(7!*28!). Ennyi lottószelvényt kell kitölteni hoyg nyerj, az árához pedig szorozd be ezt a szelvény árával (ami sokkal több, mint amennyit a hetes lottón nyerni lehet, tehát ezért nem éri meg annyi szelvényt venni, hogy biztosan nyerj:))
6/15 anonim válasza:
Ha nem jó miért, és a te képletedben mi a 28 ?
7/15 anonim válasza:
az én képletemben azért van 28, mert definíció szerint az ismétlés nélküli kombinációt úgy számoljuk, hoyg n alatt a k, ami azzal egyenlő, hogy n!/[k!(n-k)!].
Tehát 35 szám esetében, ha 7-et akarunk kiválasztani, akkor az 35 alatt a 7, vagyis 35!/(7!*28!). És ez tuti, hogy jó, mert most fogok vizsgázni valszámból, szóval véletlenül éppen benne vagyok a dologban:)
8/15 anonim válasza:
A kettes feladatot sosem bírnád befejezni!Egy könyvben olvastam hogy ez több millió szelvény!
10/15 anonim válasza:
bocsi, de valaki megtudná mondani a felkiáltojeles művelet nevét??
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!