Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Az időjárás előrejelzés, ha...

Az időjárás előrejelzés, ha pl azt mutatja, hogy a nappali csúcshőmérséklet 18 C fok, akkor azt úgy kell érteni, hogy azt árnyékban mérik? Tehát egy napfényes helyen ennél jó pár fokkal melegebb van? Ha igen, kb hány fokot érdemes hozzáadni?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 28. 06:40
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

[link]

Több linket nem teszek ezzel kapcsolatban.

2023. ápr. 28. 18:08
 22/33 anonim ***** válasza:
Kérdező, ezek eléggé félrevezető, pontatlan cikkek. Inkább ne vedd szó szerint a tartalmukat. A fehér tető leginkább az épület tetőburkolatát védi, a helyi mikroklímára csak egy megapoliszban lenne érezhető hatása az ilyesminek.
2023. ápr. 28. 18:13
 23/33 A kérdező kommentje:
Ha visszanézel, én pont azt kérdeztem, hogy globálisan milyen hatása lenne.
2023. ápr. 28. 18:55
 24/33 anonim ***** válasza:
TappancsMancs cikkéből: "Egyetlen fa annyival hűti a környezetét, mint két lakossági klímaberendezés, derült ki a Yale Egyetem egy tanulmányából"
2023. ápr. 29. 09:07
 25/33 A kérdező kommentje:
Jó. Nekünk nincs klímaberendezésünk, viszont terebélyes fák vannak az udvaron. 🌳🙂
2023. ápr. 29. 09:48
 26/33 TappancsMancs ***** válasza:

Tehetsz linkeket, csak a legfontosabbat azért jobb ideírni, vagy akár idézni, hogy aki nem akarja elolvasni az egészet, az megtudja az érdemi részét.

Az egyikben - azt hiszem amit kérdező linkeltél - ott a fehér házakra valami nullegész fokot mondott, ami szerintem nem valós. Talán vegyes színű környezetben festettek le egyszem házat és mértek körülötte, ami nyilván nem ad olyan eredményt, mint egy komlett fehér város. Az autó motorháztetők mérése jó példának látszik, és van eltérés. A lényeg az belőle, hogy a levegőt nem közvetlenül melegíti a napfény, mert majdnem akadálytalanul áthalad rajta, hanem a napfénytől felmelegedett tárgyak, talaj és minden egyéb melegíti a levegőt. Szóval a kifehérítés biztosan dobna egy nyári kánikula esetén. Csak utólag elég költséges, meg szervezés és sokan húznák is a szájukat, hogy költeniük kell valamire, pedig neki van "szép" színű háza. :)

A kérdező 21-es linkje jónak tűnik, ott 6 fokkal volt hűvösebb a fehér tető. Bár ez szerintem egy kis kitevőt tud csinálni, mivel a tetők magasan vannak és inkább kellene fehér házfal és fehér aszfalt. :P De mellékesen pluszban jó az a fehér háztető is.

2023. ápr. 29. 10:36
 27/33 A kérdező kommentje:

😙🤗🤍

Szerintem is jó lenne a fehér aszfalt, de azt hogy lehetne megoldani? Eredetileg így kellene gyártani vagy utólag lefesteni? És ha utólag lenne lefestve, akkor nem kopna le? Ezeket tudja vki?

2023. ápr. 29. 11:17
 28/33 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező -kvrvára irigylem a problémáidat - de tényleg!

Hagyd már békében a Földet és annak a klímáját, inkább csinálj helyette valami hasznosat. Például, ha már útépítőként megoldod, hogy mindenhol legalább klasszikus aszfaltból kátyúmentes út legyen a járásban - utána ráérsz majd nézni George Carlin videókat, melyek egyikében el van magyarázva, hogy a Föld majd megmenti magát, ha elege lesz az emberekből!

:-)

2023. ápr. 29. 11:31
 29/33 A kérdező kommentje:
Nem ismerem azokat a videókat.
2023. ápr. 29. 12:09
 30/33 anonim ***** válasza:
Magát oké... De a természetet?
2023. ápr. 29. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!