Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Időjárás-manipuláló fegyverek...

Időjárás-manipuláló fegyverek a 21. században...?

Figyelt kérdés

2022. okt. 13. 18:13
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

"Szétbombázzák a felhőket kisebbekre, amelyekből már nem esik le semmi."

1. Ki, és mégis hogyan?

2. Akkor csak egy kicsivel arrébb esne le, amikorra újra megnő a mérete. Aszály ebből sem lenne, hisz ugyanaz a mennyiségű víz ugyanúgy ott lenne a légkörben, legfeljebb nem Budapesten esne le délben, hanem Miskolcon délután 4-kor.

2022. okt. 14. 15:17
 12/33 anonim ***** válasza:
87%

"Szétbombázzák a felhőket kisebbekre"

Ez fizikailag nem így működik. Azért mert mondjuk egy nagy felhő két kisebb felhőre "bomlik" a víz tartalma nem változik tőle, vagyis ugyanúgy esne az eső.

Amit fel kellene fogni, hogy a víz, ami leesik, az a felhőben van. Ha valaki nem megy oda és "facsarja" ki belőle, akkor az ugyanúgy le fog esni.

"Nyáron, ha megfigyelted, sosem volt teljesen felhőtlen az ég"

Én megfigyeltem, mivel rendszeresen vágtam fát. Elég gyakran teljesen felhőtlen volt az ég.

2022. okt. 14. 16:31
 13/33 anonim ***** válasza:
11%

"Ki, és mégis hogyan?"

Az ellenségeink, a világot uraló néhány család, akik 2020 óta mesterségesen generálják a gazdasági válságot. Az új világrend bevezetése a cél.

"Akkor csak egy kicsivel arrébb esne le, amikorra újra megnő a mérete. Aszály ebből sem lenne, hisz ugyanaz a mennyiségű víz ugyanúgy ott lenne a légkörben, legfeljebb nem Budapesten esne le délben, hanem Miskolcon délután 4-kor."

Majdnem így történt, csak kicsit hosszabb ideig kellett rá várni, lásd amit a csapadékos szeptemberről írtam.

"Ez fizikailag nem így működik. Azért mert mondjuk egy nagy felhő két kisebb felhőre "bomlik" a víz tartalma nem változik tőle, vagyis ugyanúgy esne az eső."

Nem kettő, hanem sok kisebb felhőre bomlik. Láttál már olyat, hogy apró bárányfelhőkből vagy cirrusokból esik az eső?

"Én megfigyeltem, mivel rendszeresen vágtam fát. Elég gyakran teljesen felhőtlen volt az ég."

Egyszer-kétszer lehet, de az "elég gyakran" nagyon erős túlzás.

2022. okt. 14. 17:34
 14/33 anonim ***** válasza:
85%

"Az ellenségeink, a világot uraló néhány család, akik 2020 óta mesterségesen generálják a gazdasági válságot. Az új világrend bevezetése a cél."

Ettől nem lettünk okosabbak.

De akor vezesd le konkrétan, mégis hogyan tud bárki is úgy szétbombázni egy felhőt, hogy ugyanaz a csapadék hónapokig ott maradjon a légkörben!

Mert ez amit leírtál eddig esti mese szintjén van maximum.

2022. okt. 14. 17:37
 15/33 anonim ***** válasza:
79%

"Az ellenségeink, a világot uraló néhány család, akik 2020 óta mesterségesen generálják a gazdasági válságot. Az új világrend bevezetése a cél."

Mondom, hogy annyi esze van, hogy gyíkemberekről beszél.

Egyébként igazad van, biztos mesterséges egy természetes módon kialakult vírus. :DD

"Nem kettő, hanem sok kisebb felhőre bomlik. Láttál már olyat, hogy apró bárányfelhőkből vagy cirrusokból esik az eső?"

Egyrészt, még mindig nem így működik.

Másrészt, elég alacsony intelligenciára vall, hogy nem sikerült megérteni a példámat.

Harmadrészt, igen, láttam már kis esőzéseket, amik kis felhőkből egyik pillanatról a másikra jöttek és mentek.

Ahhoz, hogy mondjuk egy városnyi felhő tömeget szétteríts fátyol felhő vastagságra, gyakorlatilag egész megyéket kellene elfedned felhővel.

De mondom máshogy, ha igaz, amit állítasz, akkor 0-24-ben mindenhol mindig lenne felhő, mivel annyi felhő van a bolygón, hogy fátyol felhőként mindenhol ott lenne mindig.

"Egyszer-kétszer lehet, de az "elég gyakran" nagyon erős túlzás."

Nem egyszer-kétsze, elég gyakran, sokszor napokig.

Minden héten legalább egyszer megfigyeltem, de olyan is volt, hogy 2 hétig végig ilyen idő volt.

2022. okt. 14. 17:45
 16/33 anonim ***** válasza:
16%

Van.

Aluminium-oxidot juttatnak a levegőbe, ami gátolja a jégképződést, és a felhőképződést, ezzel szárazságot is elő tudnak idézni.

És mérgező vegyület is.

2022. okt. 16. 18:38
 17/33 anonim ***** válasza:
16%

Az ellenkezője is van, ami elősegíti a felhőképződést.

Ezzel csapadékot tudnak csinálni. Sok helyen ez már bevett módszer.

Kivéve itt,itt csak szárazságot szeretnek csinálni. Mérgező vegyületekkel.

2022. okt. 16. 18:39
 18/33 anonim ***** válasza:
83%

"Aluminium-oxidot juttatnak a levegőbe, ami gátolja a jégképződést, és a felhőképződést, ezzel szárazságot is elő tudnak idézni."

Mégis hogyan gátolna ilyesmit?

2022. okt. 16. 19:13
 19/33 anonim ***** válasza:
83%

El kell, hogy szomorítsalak. Semmi ilyen reakciót nem vált ki az aluminium-oxid.

Sőt, egyébként abból látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá, hogy te jégképződéshez kötöd a folyamatod, ami valójában nem szükséges az esőhöz.

Az első a levegőben lévő víz miatt lesz és nem jég miatt.

Akkor tudnád gátolni az esőt, ha vízet nyernél ki a levegőből, ami lehetséges, viszont 1-1 gép ezt nem fogja megoldani.

Tévedés, az előzőhöz hasonlóan, akkor lehet esőt "csinálni", ha vízet juttatsz a levegőbe.

2022. okt. 18. 09:48
 20/33 anonim ***** válasza:
73%
Az időjárás nagyobb léptékű alakulását egy szokványos katonai akció keretein belül nemigen lehet befolyásolni, tartósan meg főleg nem. Még leginkább a hatalmas területeken pusztító tűzvészekkel lenne érdemes próbálkozni. Ezekkel lokálisan nagyban le lehet csökkenteni a besugárzást, illetve a tűzvész létrehozza a saját időjárását (szélrendszert, és az erős feláramlás miatt gyakran gomolyfelhőket, zivatarokat) Másrészt a légkörbe bocsátott füstszemcsék és égéstermékek a vulkánkitörésekhez hasonlóan képesek bekavarni hosszabb távon, nagyobb térségek időjárásába is. Amit viszont megint csak nagy vonalakban lehetne megbecsülni, és simán kialakulhatna az eredeti szándékkal ellentétes következmény is (hogy mennyire fejre tud állni az időjárás egy-egy nagyobb vulkánkitörés után: a XX. század legnagyobb vulkánkitörése 1912-ben volt Alaszkában, ezt idehaza rekord kevés napsütéses óra, rekord hideg ősz, a következő évben pedig rekord hideg nyár követte - eközben az USÁ-ban ugyanezen a nyáron dőlt a máig érvényben levő abszolút hőmérsékleti világrekord, árnyékban 56,7 °C)
2022. okt. 18. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!